Parlamentarii UDMR au fost primii în cursul zilei de marți care s-au prezentat la cortul amplasat de Asociația Pro Imunizare la Palatul Parlamentului pentru a își face vaccinul antigripal.  Secretarul de la  Comisia pentru sănătate și familie, Vass Levente, a fost primul din grupul parlamentar UDMR care s-a vaccinat.

De la PNL Mihai Voicu, Florin Roman, Gigel Știrbu și Cezar Preda sunt parlamentarii care s-au vaccinat, pănă la momentul transmiterii acestei știri, și care susțin campania de vacinare antigripală.

Cezar Preda: „Eu consider că  așa trebuie să facem în situația actuală în România când pericolul bolilor pe care noi credeam că nu le vom mai întâlni este atât de mare. Este o campanie puternică antivaccinare. Eu primesc zilnic 10 – 15 mailuri ca să nu susțin această lege. Primesc de la tot felul de oameni din societatea civilă. Nu îi cunosc. Aceștia îmi spus să nu susțin și să nu votez. Este o campanie foarte puternică. Răspunsul meu este prin această vaccinare”.

Deputații  PMP Robert Turcescu și Valeriu Steriu susțin, de asemenea, campania derulată de Asociația Pro Imunizare. Înainte de a se vaccina, Turcescu a declarat: „Mi-am făcut toate vaccinurile când eram copil. Mi-am vaccinat copiii. De asemenea, am respectat toată lista de vaccinuri. Mă îngozește faptul că a trebuit să ajungem la un proiect de lege prin  care să instituim obligativitatea vaccinării în condițiile în care eu cred că responsabilitatea  de a îți vaccina copilul trebuie să fie una a fiecărui părinte”.


 În schimb,  aleși de la PSD aleg să se vindece de gripă prin „tratamente bătrânești” sau prin consultații regulate la medicul de familie. Dacă deptutatul PSD, Cătălin Nechifor, susține că „Iarna are farmecul său, inclusiv cu o răceală, tratată cu vin fiert și scorțișoară”, noul președinte TSD, Gabriel Petrea, spune că: „eu sunt la un medic de familie care se ocupă de programul meu de vaccinare. Eu cred în vaccin și cred în dezvoltarea tehnologiei și dacă au apărut măsuri pentru a preveni anumite riscuri de ce să nu le facem”.

În plus, mai multe informații despre campania de vaccinare antigripală de la Palatul Parlamentului ne oferă Asociația Pro Imunizare.

EVZ: Campania de vaccinare antigripală se adresează doar parlamentarilor?

Delia Matei, membru al Asociației Pro Imunizare. „Nu suntem la primul demers. Este al doilea an în care venim cu astfel de campanii în Palatul Parlamentului. Campania este adresată politicienilor, dar și angajaților Palatului Parlamentului. Totodată, toate persoanele care lucrează la Parlament pot beneficia de un vaccin antigripal gratuit de luni până miercuri, între  orele 09 – 15”.

EVZ: Care este procesul medical ce trebuie urmat? Spre exemplu, dacă un deputat ar veni, acum, de ce ar trebui să țină cont?

Colin Teleianu, medic: „Cel mai important este să nu se prezinte, sub nicio formă, semne de boală acută, care poate să însemne un nas înfundat, un gât roșu, sau să se audă ceva în plămâni, precum și o senzație de amețeală sau tensiune mare”. 

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Parlamentarii UDMR au fost primii în cursul zilei de marți care s-au prezentat la cortul amplasat de Asociația Pro Imunizare la Palatul Parlamentului pentru a își face vaccinul antigripal.  Secretarul de la  Comisia pentru sănătate și familie, Vass Levente, a fost primul din grupul parlamentar UDMR care s-a vaccinat.De...

Preluat de la EVZ