Penitenciarele și corturile de evenimente vor fi scutite de autorizarea privind securitatea la incendii, potrivit unui proiect supus dezbaterii, ieri, de către MAI. Același document mai arată că magazinele de la metrou și centrele de îngrijire a bătrânilor sunt supuse acestor avizări.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a supus dezbaterii, ieri, un proiect privind modificarea și completarea HG 571/2016 privind categoriile de clădiri ce au nevoie de aviz sau autorizare privind securitatea la incendiu.

Potrivit documentului, corturile de evenimente și clădirile Administrației Naționale a Penitenciarelor ar putea fi scutite de la astfel de controale.

„Propunerea se justifică prin aceea că Administrația Națională a Penitenciarelor este componentă a sistemului național de ordine publică și siguranță națională, potrivit prevederilor HG nr.756/2016 pentru organizarea, funcționarea și atribuțiile Administrației Naționale a Penitenciarelor și pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției. În acest context, doar pentru clădirile și amenajările aparținând ANP sunt incidente dispozițiile art.47 alin. (1) din Legea nr.307/2006. (…) Sunt exceptate corturile de evenimente deoarece sunt construcții cu caracter provizoriu. De asemenea, pericolul reprezentat de aceste categorii de construcții pentru utilizatori este foarte mic, evacuarea utilizatorilor fiind extrem de facilă”, se arată în actul normativ.

Aceeași propunere mai vizează și faptul că unități precum servicii sociale cu cazare pentru supraveghere, îngrijire sau adăpostire a copiilor, a bătrânilor sau a persoanelor cu handicap ori fără adăpost trebuie să funcționeze pe baza avizului sau a autorizației pentru securitatea la incendii.

O noutate mai reprezintă și includerea în această categorie a magazinelor din stațiile de metrou.

„Includerea spațiilor comerciale aferente stațiilor de metrou având în vedere pericolul potențial creat în cazul producerii unui incendiu. Facem precizarea că aceste spații comerciale se echipează cu instalații de detectare, alarmare, semnalizare și stingere a incendiilor, suplimentar față de echiparea existentă pentru stația de metrou potrivit prevederilor Normativului NP071-02 pentru proiectarea construcțiilor și instalațiilor specifice de metrou, privind prevenirea și stingerea incendiilor”, mai prevede proiectul MAI, semnat de ministrul Carmen Dan.

De asemenea, nu scapă de verificări privind securitatea la incendii nici clădirile care au restaurante de tip terasă pe acoperiș ori la subsol.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/mai-doreste-scutirea-penitenciarelor-de-avizul-privind-securitatea-la-incendii-1-44103.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/mai-doreste-scutirea-penitenciarelor-de-avizul-privind-securitatea-la-incendii-1-44103-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv