Cel puțin 22 de membrii ai forțelor afgane de poliție au fost uciși, iar alți 15 răniți, după ce insurgenții talibani au atacat peste zece punct de control din provincia Kandahar, au anunțat autoritățile.

În urma confruntărilor, care au avut loc în cursul nopții, forțele guvernamentale au ucis 45 de insurgenți și au rănit alți 35, au declarat oficiali afgani,

“Forțele noastre au rezistat până au primit întăriri și sprijin aerian”, a declarat Zia Durrani, purtător de cuvânt al Poliției din Kandahar.Talibanii au fost înfrânți”, a adăugat oficialul.

Pe de altă parte, insurgenții talibani au transmis că au ucis 43 de polițiști și membri ai unei miliții proguvernamentale și au distrus 13 vehicule blindate.

Opt militari afgani au fost uciși astăzi și în urma unui atac taliban în zona Bala Boluk, din provincia Farah.

În 2017, controlul Guvernului de la Kabul asupra teritoriului țării a scăzut la sub 60%, cu șase procente mai puțin decât anul trecut, potrivit Inspectorului Special american pentru Reconstrucția Afganistanului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/peste-20-de-politisti-ucisi-dupa-ce-talibanii-au-atacat-mai-multe-puncte-de-control-in-afganistan-44111.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/peste-20-de-politisti-ucisi-dupa-ce-talibanii-au-atacat-mai-multe-puncte-de-control-in-afganistan-44111-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv