Un bărbat în vârstă de 91 de ani, din Valea Doftanei, județul Prahova, a ajuns, astăzi, la spital, după ce a fost atacat de un urs, în apropierea pădurii. Bătrânul se afla în zona respectivă ca să-și împrejmuiască grădina, pentru a evita atacul animalelor sălbatice.

Potrivit Jandarmeriei Prahova, un bătrân care se afla la marginea pădurii, în Valea Doftanei, a fost atacat, marți, de un urs.

Bărbatul se afla în zona respectivă ca să împrejmuiască o grădină unde ținea fân, pentru a evita atacul animalelor sălbatice.

Din urmele găsite de jandarmi la fața locului, cel mai probabil bătrânul a fost atacat de o ursoaică, iar victima a ripostat, lovind cu toporul.

Fiul bătrânului a sunat la 112 și a anunțat autoritățile.

“Persoana se îndrepta spre o grădină, aflată în imediata apropiere a zonei împădurite. Bărbatul a ales ca traseu o potecă prin pădure și a surprins un urs, care l-a atacat. Persoana susține că a lovit cu toporul ursul, în momentul atacului. Persoana a venit pe picioare acasă și fiul acesteia a apelat 112”, a declarat inspectorul șef al IJJ Prahova, Liviu Coman.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ambulanței Prahova, George Duță, a declarat că bărbatul, în vârstă de 91 de ani, prezintă multiple plăgi.

”Bărbatul prezintă multiple plăgi, în regiunea abdominală și femur, dar și zgârieturi în zona cefei”, a declarat Duță.

Potrivit Direcției Silvice Prahova, în județ sunt aproximativ 200 de urși, în condițiile în care efectivul optim este de 80 de exemplare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/un-batrin-a-ajuns-la-spital-dupa-ce-a-fost-atacat-de-un-urs-44114.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/un-batrin-a-ajuns-la-spital-dupa-ce-a-fost-atacat-de-un-urs-44114-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv