Despre drumul literar parcurs de Doina Ruști – de la Fantoma din moară (prima ediție a apărut în anul 2008, Polirom, premiul USR) pînă la Logodnica, o poveste adevărată despre dragoste și răzbunare –  autoarea va povesti, după cum urmează:


 

SIBIU

Miercuri, 15 noiembrie, ora 18.00,la Librăria „Constantin Noica”

(Str. Nicolae Bălcescu nr. 16)

Amfitrion: Radu VANCU

 

ORADEA


Joi, 16 noiembrie

• ora 15.00, Sala C20, Facultatea de Litere a Universității din Oradea (Str. Universității nr.1)

Moderează: Ioana CISTELECAN

 

• ora 18.00, Librăria Humanitas din Oradea (Str. Republicii nr. 1)

Participă, alături de autoare: Ioana CISTELECAN, Mircea PRICĂJAN

 

Evenimentele sînt organizate de Editura Polirom, în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității din Oradea și Librăriile Humanitas.

 

David s-a născut la Belfast, dar este cetățean norvegian. Alisa are sînge rusesc, dar se consideră moldoveancă din Chișinău. David n-a vorbit niciodată irlandeza, căci este britanic, protestant din Irlanda de Nord. Alisa vorbește românește, cu toate că se consideră rusoaică sută la sută. El a avut o copilărie cu bombe și lupte de stradă. Ea este o orfană din Ungheni. La un moment dat se întîlnesc, iar drumurile lor trec prin București.

 

„Doina Ruşti are capacitatea rară de a surprinde ipocrizia indivizilor şi a societăţii, sub cele mai inofensive forme, dar care, sub lentoarea derulării epice, are o funcţie constant erozivă. O scriitură picturală (prin comparaţia perfect utilizată) şi cinematografică prin amploare.” (Ramón Acín, Turia)

 

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialCultură
Despre drumul literar parcurs de Doina Ruști – de la Fantoma din moară (prima ediție a apărut în anul 2008, Polirom, premiul USR) pînă la Logodnica, o poveste adevărată despre dragoste și răzbunare –  autoarea va povesti, după cum urmează:   SIBIU Miercuri, 15 noiembrie, ora 18.00,la Librăria „Constantin Noica” (Str. Nicolae Bălcescu...

Preluat de la EVZ