Donald Trump și Vladimir Putin reprezintă o amenințare la adresa valorilor occidentale de toleranță și deschidere, dar izolarea celor doi lideri ar fi contraproductivă, a declarat astăzi președintele francez Emmanuel Macron, într-un interviu pentru BBC.

“Explicația pentru abaterile lor este paranoia, amenințarea constantă pe care o văd și dorința lor de a proteja ceva cu orice preț. Dar uită de faptul că popoarele lor doresc și deschidere, întrucât sunt conectate la restul lumii. Dacă încercăm să îi respingem la nivel european și să le spunem că acționează în conformitate cu valorile lor, încălcându-le pe ale noastre, îi vom pierde. Rolul Franței în acest sens este păstrarea valorilor și căutarea unui mod de unificare politică la nivelul Europei”, a spus Macron.

Președintele Franței consideră că deschiderea Muzeului Luvru din Abu Dhabi este un simbol pentru toleranță și diversitate în regiune.

“Suntem în epicentrul unei serii de conflicte și lupte în lumea musulmană. Din punctul meu de vedere, este foarte important să-i susținem pe cei care apără un Islam deschis. La nivel european, avem nevoie de un plan colectiv, de un scop comun, de imaginație comună. Asta a fost forța Stat Islamic – o promisiune a morții. Și cred că una dintre problemele societății occidentale în ultimul deceniu a fost abandonarea imaginației, a ambiției și a viziunii. Nimeni nu este impresionat de piața unică, de piața financiară, de reformele privind forța de muncă sau de perspectiva bugetară. [Oamenii] sunt motivați de un plan important, de o poveste”, a mai spus Macron.

Emmanuel Macron a preluat mandatul prezidențial acum șase luni, promițând să transforme economia, societatea, chiar și identitatea Franței. De atunci a efectuat 28 de vizite oficiale în străinătate și a prezentat noi propuneri pentru reformarea Uniunii Europene, menite să ofere Blocului comunitar o viziune colectivă și să promoveze avantajele acestuia.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/macron-trump-si-putin-sunt-o-amenintare-la-adresa-valorilor-occidentale-de-toleranta-si-deschidere-44147.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/macron-trump-si-putin-sunt-o-amenintare-la-adresa-valorilor-occidentale-de-toleranta-si-deschidere-44147-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv