Spre deosebire, însă, de cel anterior, adresat Parlamentului și cu referire la Legile Justiției, de astă dată este un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României, 1 Decembrie.


„Felicit națiunea română la a 99-a aniversare a creării României moderne, din partea Guvernului Statelor Unite”, a scris Tillerson.


„Statele unite sunt recunoscătoare pentru parteneriatul strategic de 20 de ani și pentru contribuția României la atingerea țelurilor comune de prosperitate, securitate și democrație. Salutăm extinderea relaţiilor comerciale bilaterale, care au stimulat creşterea economică reciprocă şi au crescut semificativ legăturile noastre de afaceri. De asemenea, Statele Unite salută România ca pe un aliat dedicat susţinerii securităţii regionale şi globale. Angajamentul României pentru îndeplinirea obligaţiilor în NATO, participarea sa continuă la eforturile internaţionale de instaurare a păcii şi stabilității în Afganistan și Irak sunt în mod special de notat”, a mai spus șeful diplomației americane.

„SUA se alătură tuturor românilor în sărbătorirea acestei zile istorice şi în reafirmarea libertăţilor democratice care i-au inspirat fondatorii ambelor ţări”, a scris în încheierea acestui mesaj de felicitare Rex Tillerson.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Spre deosebire, însă, de cel anterior, adresat Parlamentului și cu referire la Legile Justiției, de astă dată este un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României, 1 Decembrie. „Felicit națiunea română la a 99-a aniversare a creării României moderne, din partea Guvernului Statelor Unite”, a scris Tillerson. „Statele unite...

Preluat de la EVZ