“De teama Justiţiei şi a statului de drept, unii inventează scenarii despre un altfel de stat. Nu ştiu cui pot folosi aceste ficţiuni, dar viitorului României, nu”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în discursul de la recepţia oferită de Ziua Naţională de la Palatul Cotroceni.


Şeful statului a declarat că ţara se află într-un moment în care trebuie să decidă dacă va continua drumul pe care l-a făcut în ultimii 10 ani, de la aderarea la Uniunea Europeană, sau “facem paşi înapoi şi riscăm să ne întoarcem în trecut”.

“Din această perspectivă, lecţiile istoriei sunt astăzi mai evidente ca oricând. O societate liberă, în care oricine are şansa de a-şi urma vocaţia, în care fiecare cetăţean poate trăi în siguranţă, având o viaţă prosperă şi garanţia că drepturile îi sunt respectate, este o societate din care reflexele autoritariste de orice fel sunt eliminate.

De aceea, mi-aş fi dorit ca în ultimul an, cu atât mai mult cu cât este anul premergător Centenarului, să fi văzut o mai mare preocupare a decidenţilor politici pentru consolidarea democraţiei în ţara noastră, a independenţei justiţiei şi pentru întărirea practicilor de guvernare în beneficiul tuturor românilor, nu al unor grupuri. Vedem, în schimb, o mare preocupare pentru identificarea unor teme paralele cu aşteptările românilor şi cu interesele strategice pe termen lung ale ţării noastre.”, a mai spus preşedintele Iohannis.


Premierul Tudose, marele absent de la Cotroceni

Premierul Mihai Tudose este marele absent de la recepția de la Cotroceni, acesta aflându-se în această seară la Brașov, susțin surse din interiorul partidului. Seful Guvernului nu va participa astfel la receptia organizata de presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Nationale.

Şeful statului a transmis şi pe Facebook un mesaj video de Ziua Naţională a României.

“La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România!”, a scris preşedintele Iohannis în dreptul înregistrării video.

“Dragi români, astăzi este ziua noastră naţională, zi în care cu toţii, oriunde ne-am afla, ne sărbătorim patria. În 1918, românii au trăit emoţia reîntregirii. De atunci, 1 Decembrie reprezintă idealul nostru ca naţiune de a fi liberi şi uniţi într-o Românie prosperă condusă de politicieni responsabili şi integri”, transmite şeful statului, de Ziua Naţională a României.

Preşedintele Klaus Iohannis mai spune că acum, în prag de Centenar, este un bun prilej să reflectăm la cum vrem să arate ţara noastră.

“Numai împreună, implicaţi şi determinaţi, vom reuşi să construim o Românie puternică şi respectată în Europa şi în lume. La mulţi ani, dragi români, La mulţi ani România”, îşi încheie Iohannis mesajul.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
'De teama Justiţiei şi a statului de drept, unii inventează scenarii despre un altfel de stat. Nu ştiu cui pot folosi aceste ficţiuni, dar viitorului României, nu', a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în discursul de la recepţia oferită de Ziua Naţională de la Palatul Cotroceni. Şeful statului a declarat că...

Preluat de la EVZ