Racheta balistică nord-coreeană Hwasong-15, testată cu succes în cursul zilei de marți, are capacitatea să ajungă în Statele Unite ale Americii, potrivit unor experți americani și sud-coreeni, relatează agențiile Reuters și Yonhap.

Ministerul sud-coreean al Apărării a caracterizat proiectilul nord-coreean drept o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) care poate zbura peste 13.000 de kilometri.

Evaluarea noastră este că testul de zbor a avut succes. În cazul în care racheta ar fi lansată dintr-un unghi normal, ar avea capacitatea să parcurgă peste 13.000 de kilometri. Asta înseamnă că poate ajunge la Washington D.C.“, se arată într-un comunicat al ministerului.

Experții sud-coreeni au adăugat că este necesară o verificare suplimentară a tehnologiilor privind revenirea rachetei în atmosferă, a tehnologiilor de orientare cu precizie în faza finală și a condițiilor de transportare a unui focos nuclear, înainte de a constata că este o rachetă fiabilă cu rază lungă de acțiune.

Agenția de presă de la Phenian a publicat fotografii cu noua rachetă balistică intercontinentală, care prezintă o formă diferită a vârfului în comparație cu versiunea precedentă, Hwasong-14. Prin urmare, Hwasong-15 pare a fi dezvoltată cu ajutorul unei tehnologii noi.

Experți americani care au fost sceptici în legătură cu testele balistice anterioare desfășurate de către Coreea de Nord susțin că Statele Unite sunt în raza de acțiune a noii rachete, după ce au analizat datele culese și fotografiile prezentate în urma celui mai recent test.

Calculele inițiale indică faptul că noua rachetă ar putea transporta o armă nucleară de dimensiuni medii către oricare oraș de pe continentul american. O serie de teste suplimentare de zbor sunt necesare pentru a valida performanța și fiabilitatea Hwasong-15 și pentru a stabili eficacitatea unui sistem de protecție necesar pentru revenirea rachetei în atmosferă. Alte două sau trei teste ar fi suficiente“, a declarat Michael Elleman, expert în cadrul Institutului Internațional pentru Studii Strategice.

Coreea de Nord a anunțat, miercuri, că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice țintă din Statele Unite ale Americii. Racheta ar fi atins o altitudine de aproximativ 4.475 de kilometri – de peste zece ori mai mare decât cea a Stației Spațiale Internaționale – și ar fi parcurs o distanță de 950 de kilometri, în 53 de minute.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/hgj-44674.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/hgj-44674-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv