Conform presei din Italia, individul cu cetățenie italiană, a urcat trenul din gara Zurich cu destinația Milano, și pentru că a trezit suspiciuni poliția l-a percheziționat.  Asupra sa au fost găsite obligațiuni de stat românești în valoare de 69.756.565,00 euro, nedeclarate la frontieră, 7 telefoane Iphone 8 și două tablete Samsung Galaxy A.


Bărbatul a fost reținut, iar titlurile de stat au fost confiscate. „Titlurile de stat, intitulate şi obţiuni de stat, sunt instrumente financiare emise de statul român care atestă datoria publică a entităţii emitente (în cazul nostru Ministerul Finanţelor). 


Puţin mai direct, cu ajutorul titlurilor de stat poţi cumpăra datoria statului român, iar după finalizarea termenului tu primeşti o dobândă” explică Laurențiu Mihai, specialist în educație financiară, pentru Stiridiaspora.com.

„Banca Naţională a României, în calitate de agent al Ministerului Finanţelor Publice, administrează piaţa primară şi piaţa secundară interbancară a titlurilor de stat emise în formă dematerializată, în lei şi în valută, pe piaţa internă. În această calitate, BNR organizează şi conduce activitatea de plasare a emisiunilor de titluri de stat şi stabileşte regulile privind organizarea şi funcţionarea pieţei secundare a titlurilor de stat. De asemenea, BNR acţionează ca depozitar unic, prin intermediul Sistemului SaFIR, pentru toate emisiunile de titluri de stat emise în formă dematerializată” se arată pe site-ul oficial al Băncii Naționale a României.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Conform presei din Italia, individul cu cetățenie italiană, a urcat trenul din gara Zurich cu destinația Milano, și pentru că a trezit suspiciuni poliția l-a percheziționat.  Asupra sa au fost găsite obligațiuni de stat românești în valoare de 69.756.565,00 euro, nedeclarate la frontieră, 7 telefoane Iphone 8 și două tablete...

Preluat de la EVZ