Mihai Enache, în vârstă de 14 ani, este un băiețel care a reușit ceea ce mulți adulți nici nu visează. Este profesor pentru alți copii, se ocupă de programare încă din clasa a IV-a și a creat propriul joc, descărcat deja de peste 220.000 de ori.

Mihai Enache are 14 ani și studiază în clasa a VIII-a. Atunci când nu merge la școală, băiatul din București predă cursuri de IT copiilor pasionați de programare. Este cel mai tânăr profesor din România, informează un post de televiziune.

„Cu această meserie am învățat cum să predau, cum să explic altor persoane, ca să fiu mai răbdător”, spune Mihai Enache despre începuturile carierei lui de la catedră. 

„La început mi-a părut că Mihai nu mai avea loc să stea în clasă și stătea lângă profesor. După aceea, profesorul mi-a zis ca este asistentul lui. L-am întrebat câți ani are și nu mi-a venit să cred că la 13 ani a putut să fie profesor”, mărturisește o fetiță.

Mihai a învățat programare singur, acasă, în timp ce urmărea clipuri pe YouTube. Vorbește fluent engleză și se descurcă perfect în cele mai utilizate limbaje din lumea programatorilor: C++ și HTML. De aceea poate predă cu ușurință cursuri de modeling și printare 3D .

Copiii îl îndrăgesc mult pe tânărul profesor. „Cu el putem să glumim și ar fi tare ca toți profesorii noștri să fie copii. Îi merge mintea mai repede ca unui adult”, explică unul dintre elevi.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/romania-cum-a-reusit-un-baiat-de-14-ani-sa-devina-cel-mai-tanar-profesor-din-tara-44675.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/romania-cum-a-reusit-un-baiat-de-14-ani-sa-devina-cel-mai-tanar-profesor-din-tara-44675-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv