Asta l-a revoltat pe colegul său,  Laurențiu Rebega, și el europarlamentar român, care, pe pagina sa de Facebook, a scris următoarele:


”Agentul Preda (art.) 007

Cu vreo 30 de ore înaintea Zilei Naționale, în care, vă aduc aminte, sărbătorim ideea de Unire a românilor, colegul meu, onorabilul deputat Dan Cristian Preda, doctor în științe politice, a cerut, în plenul Parlamentului European, activarea art. 7 din TUE, adică suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul Uniunii.

Motivul invocat de distinsul coleg ar fi încercarea Guvernului român de a distruge Justiția utilizând „dictatura majorității parlamentare” și ignorând opiniile magistraților și zecile de mii de cetățeni care au protestat împotriva pachetului de legi care încă se discută în Parlamentul național.


Îl întreb două lucruri pe dl. profesor Preda:

1. Ce înțelege dânsul prin „dictatura majorității parlamentare”? Oare toate deciziile trebuie luate prin consens și, dacă nu există consens, alegem soluția străzii? Asta nu se cheamă, oare, populism?

2. Dacă, să zicem, instituțiile europene suspendă dreptul de vot al României, înseamnă că țara noastră e un fel de „stat eșuat”, este neguvernabilă și ar trebui să devenim, de facto, dar și de jure, un teritoriu lipsit de suveranitate și administrat direct de la Bruxelles, Berlin sau din altă parte. Oare dl. Preda crede că asta e soluția? Dumneavoastră, cetățenii României, ce părere aveți?

Am criticat și eu, în foarte multe ocazii, derapajele autorităților de la București. Consider, și eu, că trebuia să fie cerut avizul Comisiei de la Veneția. Dar cred că a cere, ca deputat român în Parlamentul European, pedepsirea României pentru o procedură care se înscrie în regulile democrației denotă o dizabilitate emoțională gravă.

Eu n-am atâta școală câtă are dl. Preda, dar știu că acela care se poartă ca un sclav, va fi întotdeauna tratat ca un sclav!”

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Asta l-a revoltat pe colegul său,  Laurențiu Rebega, și el europarlamentar român, care, pe pagina sa de Facebook, a scris următoarele: ”Agentul Preda (art.) 007Cu vreo 30 de ore înaintea Zilei Naționale, în care, vă aduc aminte, sărbătorim ideea de Unire a românilor, colegul meu, onorabilul deputat Dan Cristian Preda,...

Preluat de la EVZ