Proiectul, inițiat de 41 de parlamentari, ar urma să intre în vigoare din 30 decemrie 2018.


Inițiatorii propunerii susțin că au în plan reducerea birocrației, a aglomerației și a timpului petrecut la ghișeu, dar și a numărului de funcționari la ghișee.

“Este interzis ca o instituție sau autoritate publică să solicite persoanelor fizice sau juridice beneficiare ale serviciilor publice date sau informații existente în sistemul public. Începând cu data de 30 decembrie 2018, nicio persoană fizică sau juridică de drept privat nu are obligația de a transmite și nici nu îi pot fi solicitate, de către o instituție sau autoritate publică, date sau informații existente în sistemul public”, prevede proiectul, potrivit Agerpres.ro.Proiectul prevede și sancțiuni pentru funcționarii publici.

“Fapta de a solicita persoanelor fizice și juridice de drept privat date sau informații care au fost comunicate unei alte instituții sau autorități publice, săvârșită de către persoana din cadrul unei instituții sau autorități publice, constituie abatere disciplinară și atrage răspunderea disciplinară a acesteia, conform prevederilor legale”, mai stabilește proiectul.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, forul decizional fiind Camera Deputaților.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Proiectul, inițiat de 41 de parlamentari, ar urma să intre în vigoare din 30 decemrie 2018. Inițiatorii propunerii susțin că au în plan reducerea birocrației, a aglomerației și a timpului petrecut la ghișeu, dar și a numărului de funcționari la ghișee.'Este interzis ca o instituție sau autoritate publică să solicite...

Preluat de la EVZ