De asemenea, ANM a emis şi o atenţionare meteo cod galben de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol la munte, valabilă pentru 02 decembrie, între orele 01:00 –13:00În intervalul menționat vor fi precipitații în majoritatea regiunilor.


În Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25…30 l/mp.

În Transilvania și Maramureș, precum și la munte, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va semnala polei.În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada.Sâmbătă, vremea se va menține închisă

 

Sâmbătă, vremea se va menține în general închisă. Temporar, în sud, local în est și centru și pe arii restrânse în rest, se vor semnala precipitații. Acestea vor fi – mixte la munte și în nord, unde pe spații mici vor putea favoriza depuneri de polei, în a doua parte a intervalului, și mai ales ploi în restul teritoriului. Cantitățile de apă ce se vor acumula, îndeosebi în sud-est și în masivele sudice, local, vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi ziua, în Bărăgan, Dobrogea și în sudul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, mai ridicate spre 16…17 grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime vor avea valori de la -5…-4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 11…12 grade pe litoral.

În București,  înnorările vor persista, va ploua aproape continuu – în cursul zilei, când și vântul va prezenta intensificări temporare, apoi ploile vor diminua, iar vântul va slăbi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
De asemenea, ANM a emis şi o atenţionare meteo cod galben de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol la munte, valabilă pentru 02 decembrie, între orele 01:00 –13:00În intervalul menționat vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. În Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei va ploua și se vor...

Preluat de la EVZ