Fostul ministru îl acuză pe ambasador că stă la baza comunicatului critic remis de Departamentul de Stat american pentru că ar fi furnizat informații false despre situația din România.


“Funcţionarii de la Bucureşti şi diaspora au lucrat să apară un astfel de comunicat”, a afirmat fostul ministru de Externe în intervenţia sa, apreciind că, actualmente, de la “vârful puterii se încearcă să se înlocuiască o putere legitimă cu o putere nascută din mişcările de stradă”, scrie Adevărul, preluat de B1.ro.“Nu e ceva care nu s-a mai întâmplat. E un obicei la noi, ba chiar un curent potrivit căruia face bine cel care toarnă vrute şi nevrute despre România. Clişee sunt în cancelariiile din lume, inclusiv în SUA. Acest curent a fost stimulat după 2014, iar noi nu am reacţionat. Cauzele pentru care persistă aceste clişee sunt multiple. De exemplu, marea presă nu mai are corespondenţi în România şi se bazează pe ceea ce scriu unii români. Sunt oameni în cancelarii care iau decizii în funcţie de sensibilităţi şi relaţii personale. Ca urmare, cred că mesajul Departamentului de Stat e o operă carpati-danubiano-pontică. Ambasadorul şi ambasada României de la Washington răspund de aceste lucruri”, a mai afirmat Marga într-o emisiune la TVR.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Fostul ministru îl acuză pe ambasador că stă la baza comunicatului critic remis de Departamentul de Stat american pentru că ar fi furnizat informații false despre situația din România. 'Funcţionarii de la Bucureşti şi diaspora au lucrat să apară un astfel de comunicat', a afirmat fostul ministru de Externe în...

Preluat de la EVZ