MAE a informat, sâmbătă, că românii care se aflau în blocul afectat de incendiu în localitatea germană Bergkamen sunt în siguranță și precizează că datele de identitate și coordonatele de contact ale acestora au fost preluate de echipa consulară mobilă a Consulatului României la Bonn.

RECOMANDAREGERMANIA! O clădire plină cu români, incendiată intenționat – 31 de persoane la spital, 7 sunt în stare gravă!

”Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn s-a deplasat în localitatea Bergkamen, la unul dintre locurile unde au fost cazați 10 dintre cetățenii români, rezidenți ai imobilului incendiat, pentru a le oferi asistență consulară. În urma discuțiilor, a rezultat faptul că aceștia lucrează în Republica Federală Germania în domeniul construcților, pe baza unor contracte de muncă încheiate legal. Cetățenii români nu au solicitat sprijinul Consulatului, declarând că nu au probleme cu documentele de identitate sau călătorie”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Potrivit sursei citate, consulul le-a preluat datele de identitate și coordonatele de contact.

”Referitor la ceilalți membri ai grupului de locatari, precizăm că aceștia au fost cazați în diverse alte spații locative dintr-un oraș situat în vecinătate, aflându-se în siguranță. Reprezentantul oficiului consular le-a oferit acestora coordonatele de contact ale Consulatului General al României la Bonn, pentru a putea solicita asistență consulară în caz de nevoie. Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Bonn, continuă monitorizarea cu prioritate a cazului și menține în permanență legătura atât cu cetățenii români afectați de incendiu cât și cu toate autoritățile locale, acordând asistență consulară”, se mai arată în comunicatul MAE.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/mae-romanii-care-locuiau-in-imobilul-incendiat-in-bergkamen-sunt-in-siguranta-44703.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/mae-romanii-care-locuiau-in-imobilul-incendiat-in-bergkamen-sunt-in-siguranta-44703-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv