Papa Francisc a petrecut trei zile în Bangladesh în cadrul unei vizite de șase zile în Asia. În timopul vizitei el le-a cerut catolicilor ”să-și muște limba” pentru a evita neîncrederea și diviziunea.


”Dușmanul armoniei într-o comunitate religioasă este spiritul bârfei — este un fel de terrorism. (…) Este la fel ca în cazul teroriștilor care nu recunosc acest lucru, dar lasă bombe în urma lor”, a declarat papa în fața unei mulțimi adunate la o biserică portugheză din secolul al XVI-lea din Dacca.În timpul șederii sale la Dacca, Francisc a recunoscut nenorocirea cu care se confruntă populația rohingya, o minoritate musulmană persecutată în Myanmar. Papa a fost sfătuit să nu folosească acest cuvânt în timpul vizitei din Myanmar, unde membrii minorității musulmane nu sunt considerați cetățeni ci ”bengali”, ceea ce sugerează că sunt intruși din Bangladesh. Amintim și că Papa Francisc a îndemnat joi, în Bangladesh, comunitatea internaţională să acţioneze în vederea soluţionării crizei umanitare a rohingya, conform AFP. (Sursa foto: News.ro)


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Papa Francisc a petrecut trei zile în Bangladesh în cadrul unei vizite de șase zile în Asia. În timopul vizitei el le-a cerut catolicilor ”să-și muște limba” pentru a evita neîncrederea și diviziunea. ”Dușmanul armoniei într-o comunitate religioasă este spiritul bârfei — este un fel de terrorism. (…) Este la...

Preluat de la EVZ