Constantin Didulescu a luptat pe front, în cel de-Al Doilea Război Mondial. Generalul a emoționat pe toată lumea, în 2015, când, la o ceremonie care a prilejuit întâlnirea veteranilor de război cu elevii olimpici ai Liceului Militar din Breaza, a izbucnit în plâns, din cauză că-și pierduse de curând fiica.


Decesul generalului a fost anunțat de Ministerul Apărării Naţionale, într-o postare pe pagina sa de Facebook

„Rămas bun, domnule general! Nu vom uita niciodată sacrificiul dumneavoastră!

Generalul în retragere Constantin Didulescu ne-a părăsit!


Astăzi, România a pierdut un Erou, iar Armata României a pierdut un militar desăvârșit și un exemplu greu de urmat pentru generațiile viitoare.

A pierdut multe, poate mult prea multe, dar pe chipul său se citește mulțumirea. Împreună cu ceilalți Eroi ai neamului românesc, ne-au lăsat o țară liberă și e de datoria noastră să o respectăm și să o apărăm.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Generalul Didulescu a plecat pe front la vârsta de 21 de ani și a luptat în campaniile din vest, împotriva naziştilor, fiind rănit de două ori: în Ungaria şi în Cehoslovacia.

În ultimii ani din viață a avut grijă de camarazii săi, ocupându-se de problemele şi drepturile veteranilor de război”.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Constantin Didulescu a luptat pe front, în cel de-Al Doilea Război Mondial. Generalul a emoționat pe toată lumea, în 2015, când, la o ceremonie care a prilejuit întâlnirea veteranilor de război cu elevii olimpici ai Liceului Militar din Breaza, a izbucnit în plâns, din cauză că-și pierduse de curând...

Preluat de la EVZ