Cozmin Gușă consideră că protestatarii acoperă nevoia de opoziție în România, în condițiile în care nu avem o opoziție politică veritabilă. În același timp, conflictul din PSD aduce în prim plan, cel puțin în culisele partidului, un politician care dispăruse din peisaj.


Acest lucru a putut fi observant la protestul de sâmbătă din Piața Victoriei prin care a fost împiedicată intenția primarului PSD Gabriela Firea de a amplasa un târg de Crăciun în spațiul tradițional al protestelor anti-guvernamentale din 2017, a afirmat analistul politic la Realitatea TV.

“Haideți să fim corecți, noi nu avem opoziție în România. Felul în care se mișcă Partidul Național Liberal este deplorabil, acolo nu s-a încheiat fuziunea. Este în continuare o dispută între PNL și PD-L. Iar despre copiii ăștia care ne salvează… sunt gesturi de manifestanți. A fost o construcție artificială. A fost favorizată de cineva din statul paralel, apropo de statul paralel. Nu există opoziție. Protestatarii din Piața Victoriei acoperă o nevoie de opoziție în condițiile în care nu avem opoziție politică. Chiar dacă această mișcare a fost amorsată de interesele multinaționalelor, la un moment dat, chiar dacă a fost amorsată și de către partide, această situație suplinește un deficit de democrație din cauza faptului că opoziția este praf”, a explicat Cozmin Gușă.

Potrivit consultantului politic, oamenii din Piața Victoriei trebuiesc luați în considerare, mai ales că sunt oameni cu o anumită pregătire.


“Dacă se strâng câteva sute de mii, trebuie ținut cont de opinia lor, în condițiile în care în România se minte foarte mult. Să vedem dacă acest debușeu se transformă într-un protest de sute de mii de oameni”, a spus consultantul politic.

Cozmin Gușă consideră că Gabriela Firea a vrut să fie simpatică acelor colegi de partid care ar fi avantajați de legile justiției și s-a grăbit să mute un târg de copii în Piața Victoriei pentru a împiedica protestele.

“Atunci a mutat un târg, într-un loc în care n-a mai fost niciodată, în condiții total improprii, aducând pază și copilași, pentru ca manifestanții să fie intimidați în fața acestei ofensive. Este un lucru de un cinism fără margini. Chiar dacă a pus-o Dragnea, ea se grăbește. Ea vrea să fructifice o oportunitate pe care i-a tolerat-o Dragnea”, a explicat consultantul politic.

Potrivit lui Cozmin Gușă, Viorel Hrebenciuc a reînceput să facă jocuri în interiorul PSD și a devenit chiar un teoretician al noii mișcări din PSD. Este o mișcare perdantă, consideră consultantul politic.

“Hrebenciuc a mizat pe un cuplu din Gabi Firea și băiatul de la Apărare și, revendindu-i pofta de joc intern, a devenit un teoretician al noii mișcări din PSD. Respectul unuia ca Florentin Pandele față de Hrebenciuc a contat mult în acest joc. Arătați-mi un joc de avengură pe care l-a câștigat Hrebenciuc și eu îmi mănânc pălăria”, a conchis Cozmin Gușă.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Cozmin Gușă consideră că protestatarii acoperă nevoia de opoziție în România, în condițiile în care nu avem o opoziție politică veritabilă. În același timp, conflictul din PSD aduce în prim plan, cel puțin în culisele partidului, un politician care dispăruse din peisaj. Acest lucru a putut fi observant la protestul de...

Preluat de la EVZ