Cel mai important lucru care a afectat relaţiile diplomatice între cele două state este amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016. Scopul a fost unul singur: favorizarea lui Donald Trump prin acea campanie online cu sute de site-uri care făceau propagandă şi manipulau electoratul american în detrimentul contracandidatului lui Trump.


 „Cred că Rusia subestimează impactul pe care l-a avut asta atât asupra alegerilor în sine, cât și asupra persoanelor interesate de scrutin, care urmăreau procesul electoral. În politica americană, sistemul de alegere a șefului statului este sacru. Și pentru noi este important să credem că acest sistem se bazează pe încredere și corectitudine. Orice încercare de a submina acest sistem va fi privită drept o încălcare extrem de inadecvată și supărătoare”, a declarat  Huntsman pentru presa rusească.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Un alt factor important care a contribuit la răcirea relațiilor dintre Washington și Moscova este rolul jucat de Rusia în politica din Ucraina. În acest moment încrederea Washintgtonului în Rusia este zero, a mai declarat Jon Huntsman, iar „Ucraina e esențială pentru restabilirea relațiilor noastre cu Moscova”, a mai completat ambasadorul american la Moscova, notează Europa Liberă.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Cel mai important lucru care a afectat relaţiile diplomatice între cele două state este amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016. Scopul a fost unul singur: favorizarea lui Donald Trump prin acea campanie online cu sute de site-uri care făceau propagandă şi manipulau electoratul american în detrimentul contracandidatului lui...

Preluat de la EVZ