Un tânăr de 18 ani se află în stare critică la spital după ce și-a introdus în fund, un pistol cu aer comprimat, iar presiunea mare i-a afectat colonul și organele interne. Acesta aera angajat al companiei de injectoare Delphi Systems din Brătuleni – Miroslava, Iași.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, angajatul în vârstă de 18 ani lucra în cadrul companiei Delphi de aproximativ trei săptămâni, și fo­losea pistolul cu aer comprimat la curățarea pieselor metalice. Ieri, în jurul orei 9, tânărul se afla în camera de curățare a pieselor, iar la un moment dat și-a introdus pistolul în fund. După ce instalația s-a declanșat, tânărul a sunat el însuși la 112. 

„Apelul la 112 s-a înregistrat după ora 09.00. Tânărul era speriat, probabil și-a dat seama de ce a făcut, ne-a spus că instalația cu aer comprimat s-a descărcat și am decis să trimitem de urgență un echipaj de terapie intensivă la locul solicitării. Colegii mei l-au găsit în cabinetul medical al companiei, conștient. Din ce am înțeles, băiatul lucra într-o boxă în care era foarte cald, îmbrăcat sumar, adică în tricou, slip și șlapi. Cum s-a gândit să facă așa ceva, nu ne putem închipui”, a explicat dr. Popa. Potrivit medicului, examenul de computer tomograf efectuat în Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iași.

„Presiunea intrată în abdomen după ce a introdus această instalație cu aer comprimat în rect i-a dilatat toate organele. În primul rând i-a cedat colonul, care a explodat, împrăștiindu-se astfel în abdomen materiile fecale, din cauza cărora există și acum risc de infecție. Apoi, presiunea s-a propagat în sus, astfel că pacientul avea ruptură de diafragmă, respectiv pneumotorax stâng sever, adică plâmănul stâng nu mai funcționa deloc. Pe fondul acestor leziuni, starea băiatului s-a degradat progresiv. Credem că dacă presiunea utilajului era mai mare de trei atmosfere, băiatul nu avea șanse de supraviețuire”, a mai punctat dr. Ovidiu Popa.

Un inspector de la ITM Iași face astăzi, 4 decembrie, verificări la sediul firmei Delphi Systems din comuna ieșeană Miroslava. Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă confirmă informația potrivit căreia băiatul lucra într-o boxă în care temperatura era ridicată, dar consideră gestul angajatului de 18 ani incalificabil.  

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/caz-ciudat-un-tanar-de-18-ani-in-stare-critica-dupa-ce-si-a-introdus-in-fund-un-pistol-cu-aer-comprimat-44762.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/caz-ciudat-un-tanar-de-18-ani-in-stare-critica-dupa-ce-si-a-introdus-in-fund-un-pistol-cu-aer-comprimat-44762-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv