Curtea Supremă a Spaniei a refuzat eliberarea pe cauțiune a fostului vicepremier al Cataloniei, Orio Junqueras, și a altor trei susținători ai mișcării separatiste, care sunt acuzați de rebeliune, informează site-ul agenției de știri Reuters.

Alți șase membri ai Cabinetului din Catalonia, reținuți în legătura cu participarea lor la acte de rebeliune și declararea ilegală a independenței de către guvern regional demis, au fost eliberați pe cauțiune, în valoare de 100.000 de euro.

Regiunea spaniolă Catalonia a organizat pe 1 octombrie un referendum în urma căruia și-a declarat independența, însă acțiunea a fost considerată drept una neconstituțională de justiția spaniolă, astfel că Guvernul de la Madrid a preluat controlul regiunii.

Oriol Junqueras, alături de fostul lider catalan Carles Puigdemont, a fost inclus pe listele electorale pentru alegerile regionale anticipate din Catalonia care vor avea loc pe data de 21 decembrie.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/criza-din-catalonia-justitia-din-spania-a-refuzat-eliberarea-pe-cautiune-a-vicepremierului-catalan-demis-orio-junqueras-44754.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/criza-din-catalonia-justitia-din-spania-a-refuzat-eliberarea-pe-cautiune-a-vicepremierului-catalan-demis-orio-junqueras-44754-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv