Echipajul unui avion de pasageri a observat racheta intercontinentală testată de Coreea de Nord pe 29 noiembrie, o situație care evidențiază pericolele reprezentate de acțiunile regimului Kim Jong-Un asupra curselor aeriene.

Piloții unui avion de pasageri al companiei Cathay Pacific care zbura din orașul american San Francisco spre Hong Kong au observat racheta intercontinentală nord-coreeană intrând în atmosferă și căzând în mare. Mărturiile coincid cu momentul testării rachetei Hwasong-15 de către Phenian.

“Echipajul cursei aeriene CX893 a observat reintrarea în atmosferă a rachetei testate de Coreea de Nord. Piloții au transmis: «Atenție, am observat explozia rachetei nord-coreene». Chiar dacă avionul se afla departe de locul căderii rachetei, echipajul a semnalat incidentul controlorilor de trafic aerian din Japonia, în conformitate cu procedurile”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene Cathay Pacific citat de publicațiile South China Morning Post și The Guardian.

Mark Hoey, managerul general al Cathay Pacific, a declarat că un alt avion al companiei, de tip cargo, s-a aflat mai aproape de traiectoria rachetei nord-coreene.

În pofida testelor balistice nord-coreene, compania aeriană nu intenționează să modifice traseele de zbor

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/echipajul-unui-avion-de-pasageri-a-observat-racheta-intercontinentala-testata-de-coreea-de-nord-44767.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/echipajul-unui-avion-de-pasageri-a-observat-racheta-intercontinentala-testata-de-coreea-de-nord-44767-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv