O decizie a președintelui american Donald Trump de a muta ambasada Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim ar genera violențe și ar amplifica fanatismul, a declarat Ahmed Abul Gheit, secretarul general al Ligii Arabe, organizația regională a țărilor arabe, informează site-ul postului France 24. 

“Este regretabil faptul că unii insistă asupra realizării acestui pas fără să țină deloc seama de pericolele pe care acesta le generează în privința stabilității Orientului Mijlociu și a întregii lumi”, a declarat oficialul arab.

Jared Kushner, ginerele lui Trump și emisarul american pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, a declarat duminică că președintele SUA este aproape de a lua o decizie în privința mutării ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv și implicit recunoașterea Ierusalimului drept capitala Israelului.

Iar săptămâna trecută, vicepreședintele american Mike Pence, a declarat că președintele Donald Trump “se gândește în mod activ când și cum” să mute sediul ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

“Nimic nu justifică acest act … nu va servi pacea sau stabilitatea, ci va hrăni fanatismul și violența”, a spus Abul Gheit, adăugând că de această acțiune ar “beneficia doar de o parte, și anume guvernul israelian anti-pace”.

Președintele SUA, Donald Trump, a decis, în iunie, amânarea mutării ambasadei americane din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, decizia fiind criticată dur de Israel, dar salutată de Autoritatea Palestiniană și de Iordania.

Donald Trump a exprimat intenția relansării rapide a procesului de pace israelo-palestinian, în timp ce Mahmud Abbas, liderul Autorității Palestiniene, a cerut, la Casa Albă, încetarea “ocupației”, pledând pentru coexistența a două state, palestinian și israelian.

Israelul consideră orașul Ierusalim drept capitala sa “unică și indivizibilă”, dar partea de est a orașului este revendicată de Autoritatea Palestiniană, care speră să obțină un acord pentru crearea unui stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est. Toate ambasadele țărilor în Israel sunt în Tel Aviv.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/liga-araba-il-avertizeaza-pe-trump-in-legatura-cu-posibila-mutare-a-ambasadei-sua-la-ierusalim-44748.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/liga-araba-il-avertizeaza-pe-trump-in-legatura-cu-posibila-mutare-a-ambasadei-sua-la-ierusalim-44748-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv