Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) vrea să aducă muncitori chinezi pentru service-uri deoarece nu mai găsesc oameni dispuşi să lucreze ca mencanici, tinichigerie, vopsitorie, electrică și diagnoză auto.


Proprietarii de service-uri spun că ar fi dispuși să plătească salarii de 250 si 300 euro pe lună muncitorilor chinezi care vor lucra în spălătorii și intre 500 şi 800 de euro net care au experienţă de aproximativ 3 ani în domeniu, iar celor care vor lucra în atelierele auto, vor avea ca bonus cazare și hrană gratuit.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Angajații cu experiență au ajuns să șantajeze efectiv patronii de service-uri, profitând de lipsa de forță de muncă pregătită în acest domeniu și nu acceptă salarii sub 1000 – 1400 de euro net. Este dificil să asiguri unui angajat un astfel de salariu lună de lună, în condițiile de instabilitate și lipsă de predictibilitate legislativă și fiscală, așa cum se prezintă mediul de afaceri românesc. În astfel de situații, în relația dintre angajat și angajator, mecanismele de cerere și ofertă eșuează, pentru că apar dezechilibre între pretențiile angajaților și posibilitățile angajatorului”, a declarat Cristian Muntean, președinte ASSAI.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) vrea să aducă muncitori chinezi pentru service-uri deoarece nu mai găsesc oameni dispuşi să lucreze ca mencanici, tinichigerie, vopsitorie, electrică și diagnoză auto. Proprietarii de service-uri spun că ar fi dispuși să plătească salarii de 250 si 300 euro pe lună muncitorilor chinezi...

Preluat de la EVZ