Un bebeluș a ajuns la spital cu arsuri ale căilor respiratorii, după ce părinții i-au dat să bea apă din minibarul unui hotel de 4 stele din Covasna, însă s-a dovedit că în sticlă era o substanță de curățat geamuri. Hotelul a fost amendat de OPC.

Părinții bebelușului au folosit o sticlă de apă aflată în minibarul hotelului de patru stele din stațiunea Balvanyos ca să-i prepare laptele praf copilului, iar în urma anchetei celor de la Protecția Consumatorului s-a dovedit că apa conținea o substanță chimică mortală, pe care cameristele au pus-o din greșeală în minibar.

În urma incidentului care a avut loc pe 1 decembrie, Protecția Consumatorului a amendat hotelul, iar copilul a ajuns la spital cu arsuri ale căilor respiratorii.

„Colegii mei au aplicat o amendă în valoare de 20.000 de lei hotelului, iar activitatea serviciului de curățenie a fost sistată. Practic, va fi analizat modul în care se asigură curățenia în interiorul hotelului și mai ales produsele și materialele folosite“, a declarat Sorin Susanu, comisarul-șef al CRPC Brașov.

Și poliția a deschis o un dosar penal în acest caz, pentru vătămare corporală din culpă.

„În urma cercetărilor, s-a stabilit că în unitatea respectivă se folosea o substanță chimică pentru curățarea geamurilor care era achiziționată în recipiente de 10 litri, pentru ca ulterior să fie transferată în recipiente de 0,5 litri pentru a ușura munca personalului responsabil cu curățenia. Astfel, camerista, care avea misiunea de a alimenta minibarul a încurcat recipientele și în loc să lase unul în care se găsea apă, a lăsat un recipient care conținea substanța chimică pentru curățenie, care este incoloră și poate fi confundată ușor cu apa. Se fac cercetări în continuare în acest caz“, a declarat Nicoleta Tolvaj, purtător de cuvânt al IPJ Covasna.

Copilul a primit îngrijiri medicale la spitalul din Sfântu Gheorghe și urmează să fie transferat pentru investigații la un spital din Capitală.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/bebelus-in-stare-grava-dupa-ce-a-baut-lichid-de-geamuri-in-loc-de-apa-din-minibarul-unui-hotel-de-4-stele-44799.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/bebelus-in-stare-grava-dupa-ce-a-baut-lichid-de-geamuri-in-loc-de-apa-din-minibarul-unui-hotel-de-4-stele-44799-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv