Caz șocant în Vaslui. Nelu B. are 16 ani, iar ultimele cinci luni și le-a petrecut prin spital, după ce a suferit un grav accident rutier în luna august a acestui an, în Brașov, unde locuia împreunã cu tatăl său.

Potrivit vremeanoua.ro, acesta a căzut de pe motocicletă, și deși cadrele medicale brașovene au reușit să-i salveze viața, copilul se află în comă. Fără a-i mai putea face ceva, medicii brașoveni au decis, în urmă cu o lună, să-l transfere pe băiat la Vaslui, județul său de domiciliu.

Trist este că timp de o lună de zile, băiatul a fost vizitat de familie doar o singură dată. Asistenții sociali din cadrul unitãții medicale au încercat sã stea de vorbã cu mama lui, pentru a-l lua, însã fără rezultat. Potrivit sursei citate, se pare cã mama refuzã pentru cã este recãsãtoritã și nu vrea sã se certe cu noul ei soț. Angajații SJU Vaslui au contactat și Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui pentru a-i gãși lui Nelu un centru unde sã poatã primi îngrijirile de care are nevoie, însã nici de aici nu au primit rãspunsul asteptat.

“Este un copil de 16 ani, victimã a unui accident rutier care a avut loc la Brașov. Este la noi, pe secția de Terapie Intensivã, de aproximativ 30 de zile. Este într-o stare vegetativã, cu traheostomã, inconștient. Tot ce ține, în acest caz, de Spitalul Județean de Urgentã Vaslui s-a fãcut. Familia spune cã nu poate sã îl ia acasã sã îl îngrijeascã. Am contactat și alte instituții din alte județe, care se ocupã de îngrijirea pacienților paliativi, dar ei nu pot sã-l ținã decât pe o perioadã foarte scurtã de timp, adicã 14-20 de zile. Ori lui îi trebuie îngrijire pe o perioadã mai lungã de timp. Am contactat și Direcția pentru Protecția Copilului pentru a fi instituționalizat într-o unitate specificã. Pacientul are șanse de recuperare tocmai de aceea trebuie instituitã o mãsurã în cazul acestui copil”, a precizat managerul SJU Vaslui pentru sursă citată.

Având în vedere cã familia refuzã sã-l ia acasã, iar Protecția Copilului nu are soluții pentru a-l îngriji, minorul va rãmâne internat la Spitalul Județean de Urgentã Vaslui.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/dramatic-un-copil-de-16-ani-sta-in-coma-de-5-luni-in-spital-mama-refuza-sa-l-ia-acasa-pentru-ca-este-recasatorita-44798.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/dramatic-un-copil-de-16-ani-sta-in-coma-de-5-luni-in-spital-mama-refuza-sa-l-ia-acasa-pentru-ca-este-recasatorita-44798-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv