“M-au îngrozit și întristat în același timp comentariile de la filmulețul pe care l-am postat ieri, în care un polițist a primit o palmă de la un cetățean.

Însă nu am putut să trec cu vederea un fapt pe care l-am constatat în timp ce citeam comentariile care îi țineau partea infractorului: toate, dar chiar TOATE, sunt scrise greoi, pline de greșeli, într-o limbă care seamănă vag cu româna. Cele mai multe conțin înjurături scrise de asemenea greșit. Ele vin din partea unor persoane cu un grad de cultură lesne de observat, multe certate cu legea. E de ajuns să intri pe profilul unui astfel de comentator ca să îți dai seama ce-i de capul lui și cât a învățat el la “școala vieții”.

Mulți nu știu că acel polițist de la Tulcea avea și o altă variantă pentru a nu apărea la știri ieri și a-și pune o presiune imensă pe umeri la care mulți nu ar face față.

Colegul meu e polițist din luna ianuarie a acestui an. Poate el nu știe încă, dar îi transmit eu ceva: drag coleg, ieri când ai observat șoferul ăla parcat pe trecerea de pietoni, puteai trece pe lângă el mai departe, fără să îți faci de lucru. Salariul venea la fel luna asta, nici mai mic, nici mai mare. Sau dacă tot ai ales să îl legitimezi, când ai văzut că refuză să îți dea actele, trebuia să îl lași în pace și să îți vezi de treabă. Din nou, salariul îl luai la fel, fără să îti mai faci de lucru. În plus, găseai un șofer mai “prost” care ți-ar fi dat actele de bunăvoie și îl amendai pe ăla, că doar legea e numai pentru fraieri. Șmecherii fac pe nebunii, se tăvălesc, se victimizează și mimează spume la gură. Iar alți șmecheri le țin partea. Lor li se alătură și prostimea. Aceeași prostime te-ar fi înjurat dacă ai fi trecut nepăsător pe lânga neregulile pe care le-ai constatat. Dar îti repet, salariul îti venea la fel, fără bătaie de cap.

Sper să nu iei drept sfat, ce zic eu acum cu salariul la fel. Tu ai ales să îți faci meseria cum trebuie. Și ai făcut-o foarte bine. Puțini și-ar fi păstrat cumpătul așa cum ai făcut-o tu. Ai ales spray-ul în locul pistolului, tocmai pentru a nu-l răni pe cel care abia te pocnise. O să treci peste asta și vei da de altele din păcate.

Totul e să nu te scârbești și să nu devii unul dintre cei care așteaptă salariul lună de lună fără să se mai implice, de teama de a apărea la știri și de a fi înjurați de sute de conaționali analfabeți.

Din partea mea, drag coleg, ai tot respectul și deși nu am reușit să dau de tine, îți transmit aici că ai toată susținerea mea în cazul în care va fi nevoie.

P.S. acel viteaz cu papuci roșii a fost arestat pentru 30 de zile”

rootstireaActualitate/Esential
'M-au îngrozit și întristat în același timp comentariile de la filmulețul pe care l-am postat ieri, în care un polițist a primit o palmă de la un cetățean. Însă nu am putut să trec cu vederea un fapt pe care l-am constatat în timp ce citeam comentariile care îi țineau...

Preluat de la romania ntv