Polițistul rănit cu sabia în timpul perchezițiilor din Rădăuți a fost operat, azi, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, starea acestuia fiind în continuare critică.

Medicul Tudor Ciuhodaru, de la medic de urgență la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, a declarat că polițistul a fost operat de o echipă complexă, iar leziunile sunt severe, ”puțini le văd în viață”.

”Pacientul a fost dus imediat în sala de operație unde o echipă mixtă, complexă, formată din peste 10 oameni. S-a intervenit pentru a face ceea ce trebuie în astfel de situații. În momentul de față este la Terapie Intensivă. Ținând cont de severitatea leziunilor și de multiplele complicații posibile, putem spune că prognosticul se menține în continuare extrem de rezervat. Intervenția a durat mai multe ore (…). Sunt leziuni complexe, leziuni severe, leziuni pe care puțini le văd în viață, mai ales de către cei care nu au de-a face cu astfel de patologii”, a declarat presei dr. Ciuhodaru.

Potrivit acestuia, bărbatul de 35 de ani a beneficiat de cel mai bun tratament chirurgical, în centrul de excelență al unității medicale, dar este prematuri să se spună care sunt șansele de reușită.

„Este prematur să spunem acest lucru. Este o intervenție care a durat mai multe ore, pacientul este la terapie intensivă, în continuare intubat, ventilat, sedat”, a mai spus medicul.

Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava efectuează cercetări in rem în cazul polițistului lovit în cap cu o sabie, marți dimineața, în timp ce efectua o percheziții, dosarul fiind deschis pentru infracțiuni de tentativă de ultraj și omor.

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițistul agresat, Dan Ciprian Sfichi, are 35 de ani și lucrează în poliție de 12 ani. El provine dintr-o familie de polițiști, și tatăl și fratele urmând această carieră.

Dan Ciprian Sfichi esta unul dintre cel mai buni angajați ai Inspectoratului de Poliției Suceava, fiind propus anul acesta pentru salarul de excelență pentru merite deosebite.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/politistul-lovit-cu-sabia-in-cap-de-un-interlop-a-fost-opera-medicii-socati-de-ranile-suferite-leziuni-pe-care-putini-le-vad-in-viata-44788.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/politistul-lovit-cu-sabia-in-cap-de-un-interlop-a-fost-opera-medicii-socati-de-ranile-suferite-leziuni-pe-care-putini-le-vad-in-viata-44788-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv