Donald Trump, președintele Statele Unite, a afirmat în această după-amiază că decizia sa de recunoaștere a Ierusalimului drept capitală a Israelului ar fi trebuit luată în urmă cu mult timp.

“Cred că este o decizie care a fost tergiversată mult timp. Mulți președinți au spus că voiau să facă ceva, dar nu au făcut”, a declarat Donald Trump în cursul unei ședințe cu principalii consilieri.

Peste puțin timp, Donald Trump intenționează să anunțe că recunoaște orașul Ierusalim drept capitală a Israelului, o decizie care riscă să genereze proteste violente și chiar să conducă la intensificarea conflictului israelo-palestinian.

Autoritatea Palestiniană, Liga Arabă, Uniunea Europeană, Rusia și numeroase alte țări i-au cerut lui Donald Trump să evite această decizie.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/donald-trump-considera-ca-decizia-privind-ierusalimul-trebuia-luata-de-mult-timp-44841.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/donald-trump-considera-ca-decizia-privind-ierusalimul-trebuia-luata-de-mult-timp-44841-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv