Dumitru Braghiș cu amărăciune, a făcut câteva precizări în ceea ce priveşte retragerea sa din funcţia diplomatică din Rusia.


„Bineînţeles, vestea aceasta m-a decepţionat. Decizia a fost una politică. Nu eram reprezentant de partid, nici reprezentantul majorităţii guvernamentale, nu eram reprezentantul Partidului Socialiştilor, şi în acest mod, s-a luat decizia de a schimba ambasadorul. Eu şi astăzi nu am aflat din partea cui a fost iniţiativa şi nici nu deţin informaţii veridice despre cauza acestei schimbări. Am purtat discuţii cu mai mulţi demnitari din Moldova, însă nici unul nu mi-a putut justifica rechemarea. Toţi mi-au spus că e doar o decizie politică”, a declarat Dumitru Braghiş.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Amintim că Braghiș a fost numit ambasador la Moscova pe data de 27 noiembrie 2015. Anterior, în perioada 1999-2001, el a fost premierul R. Moldova, iar în anii 1997-1999 – prim-viceministru în cadrul Ministerului Economiei.

Viceministrul rus al Afacerilor Externe Grigori Karasin a comentat, la acea vreme, decizia Guvernului de la Chișinău: „Această știre e cumva neașteptată. Probabil despre cauzele acestei decizii trebuie să fie întrebat Chișinăul”, a declarat Karasin citat de presa rusă”.

Potrivit unimedia.info, Dumitru Braghiş a mai declarat faptul că pe toată perioada cât a fost ambasador la Moscova, a avut rezultate “favorabile atât în domeniul economic, cât şi cel politic, în relaţia cu Federaţia Rusă, cea mai importantă reuşită fiind vizita preşedintelui Dodon la Moscova”.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Dumitru Braghiș cu amărăciune, a făcut câteva precizări în ceea ce priveşte retragerea sa din funcţia diplomatică din Rusia. „Bineînţeles, vestea aceasta m-a decepţionat. Decizia a fost una politică. Nu eram reprezentant de partid, nici reprezentantul majorităţii guvernamentale, nu eram reprezentantul Partidului Socialiştilor, şi în acest mod, s-a luat decizia...

Preluat de la EVZ