Fostul episcop al Hușilor a fost zărit de mai mulți localnici din satul Văratec, aflat lângă mănăstirea cu același nume care locuiesc în apropierea „Palatului”, așa cum este cunoscută de localnici casa în care stă acum Corneliu Bârlădeanu.


„De vreo două luni, locuiește în Palat fostul episcop de Huși. A venit cu alți trei slujitori. Unul e șoferul și ceilalți doi nu știu ce hram poartă. De când a venit aici, s-au făcut lucrări pentru rețeaua cu apă și au dus țevile până la Palat. În schimb, eu și alt vecin am rămas fără apă la rețea. Ne-au tăiat țevile noastre. Că apa venea din deal, prin cădere. I-a tras apă doar fostului episcop. Au mai trecut pe aici mașini cu instalatori, care au schimbat centrala și caloriferele din Palat”, a declarat un localnic, vecin cu fostul episcop, pentru Mesagerul de Neamt.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„L-am zărit acum câteva săptămâni pe fostul episcop și încă un slujitor de-al lui pe la marginea pădurii. Se plimbau. Să fi fost ora 3 după-amiază. I-am salutat și atât”, a m[rturisit un alt localnic.

În vorbă se mai bagă și un al treilea: „L-au ascuns, aici. Nu e normal. Dar, dacă maica stareță e soră cu episcopul Romanului și Bacăului, se cam leagă. Se spune că această casă, Palatul, cum îi spunem noi, ar fi în administrarea Episcopiei Romanului și Bacăului. Așa se aude. Oricum, e o rușine pentru noi. Nu trebuia să-l aducă aici”.

Casa în care stă acum fostul episcop al Hușilor are o istorie interesantă. Aici a locuit ÎPS Bartolomeu Anania, atunci când s-a retras, în anul1982, și s-a dedicat scrisului.

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/varatec-episcop-5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/varatec-episcop-5-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Fostul episcop al Hușilor a fost zărit de mai mulți localnici din satul Văratec, aflat lângă mănăstirea cu același nume care locuiesc în apropierea „Palatului”, așa cum este cunoscută de localnici casa în care stă acum Corneliu Bârlădeanu. „De vreo două luni, locuiește în Palat fostul episcop de Huși. A...

Preluat de la EVZ