Liderii şi viceliderii grupurilor USR şi PNL au solicitat, mai mult de 50 de minute, să se supună la vot mutarea unor proiecte de lege care se aflau printre primele poziții ale ordinii de zi. Mai exact, pe locurile 2 şi 3 sunt proiectele ce modifică legea privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, respectiv proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor.


Propunerile  Opoziţiei au fost respinse prin vot de plenul Camerei Deputaţilor.

Între timp, atmosfera din ședința deputaților s-a încins, unde, pe fondul vociferărilor, cei de la USR au declarat că deputatul PSD, Nicolae Bacalbașa, l-ar fi înjurat pe unul dintre ei de mamă și l-a numit maimuță.

„La art. 154 din Regulament preşedintele de şedinţă îi cheamă la ordine pe deputaţii care tulbură şedinţele Camerei sau creează dezordine. El poate întrerupe şedinţa când tulburarea persistă şi poate dispune eliminarea din sală a persoanelor care împiedică în orice mod desfăşurarea normală lucrărilor. Domnule preşedinte, domnul Bacalbaşa ne adresează injurii. Permanent a amintit de mama unui domn deputat de la USR. Vi se pare normal? (…) E ok să fim înjuraţi în Parlamentul României? Aţi început ziua de astăzi solemn, rămâneţi solemn. Domnule preşedinte, cer regulamentar să-l chemaţi la ordine pe domnul Bacalbaşa”, a spus Ghinea.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Preşedintele de şedinţă, Gabriel Vlase  (PSD), a răspuns: „Aşa voi face”.

Ghinea s-a arătat nemulţumit de răspunsul preşedintelui de şedinţă.

 „Domnule preşedinte, supuneţi la vot că se dă voie la înjurat în Parlament”, a replicat Ghinea.

Președintele de ședință a refuzat să-l cheme pe Bacalbașa la prezidiu pentru a-i cere explicații, însă deputații de la USR au insistat cu această solicitare, informează Știripesurse.ro. 

Pleșoianu, despre PNL și USR: „Sunt sclavii umili ai Noii Securități”

Deputatul PSD, Liviu Pleşoianu, a ieșit din nou la atac. De această dată, vizaţi sunt cei din PNL şi USR, pe care îi critică dur pentru că vor blocarea votului pe Legile Justiţiei.

„PNL și USR sunt #SCLAVII umili și #GREȚOȘI ai Noii Securități! Modul cum se târăsc pe jos la picioarele #STĂPÂNILOR lor încercând prin orice mijloace chiar în aceste clipe blocarea votului pe Legile Justiției va rămâne în istorie ca cel mai #PENIBIL moment din ultimele decenii. #ÎmiEsteScârbăDePNL”, a scris deputatul PSD pe o rețea de socializare.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Liderii şi viceliderii grupurilor USR şi PNL au solicitat, mai mult de 50 de minute, să se supună la vot mutarea unor proiecte de lege care se aflau printre primele poziții ale ordinii de zi. Mai exact, pe locurile 2 şi 3 sunt proiectele ce modifică legea privind organizarea şi funcţionarea...

Preluat de la EVZ