Jurnalistul Radu Tudor a oferit pe blogul său informații importante privind funeraliile Regelui Mihai I.


“Miercuri 13 decembrie, in ziua aterizarii avionului militar, la ora 11.00, sicriul cu corpul neînsuflețit va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș. Evenimentul se va desfășura în prezența Familiei Regale, a reprezentanților instituțiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe și ai Casei Majestății Sale. Presa va avea acces la ceremonie. Publicul nu va avea acces la eveniment. La aeroportul Otopeni, va avea loc un scurt serviciu religios ortodox.

La ora 14.00, corpul neînsuflețit va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș. Familia Regală va fi prezentă la Sinaia. La așezarea sicriului în Holul de Onoare se va oficia un scurt serviciu religios ortodox.

Programul oficialităților pentru a transmite condoleanțe la Castelul Peleș va fi următorul:

– Ora 14-15: Instituția Președintelui României, Președinția Republicii Moldova, Membrii Guvernului României și ai Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României și ai Parlamentului Republicii Moldova.

– Ora 15-16: Reprezentanții Instituțiilor Statului, centrale și locale.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

– Ora 16-17: Reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai Organizațiilor Internaționale.

– Ora 17-18: Reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței.

La ora 18.00, corpul neînsuflețit va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei), unde va ajunge la ora 20.00. Ceremonia va avea caracter privat. Cu această ocazie, va fi oficiat un scurt serviciu religios ortodox.

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalc vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal:
– Miercuri, (…), între ora 20.30 și ora 22.00;
– Joi, (…), între ora 08.00 și ora 22.00;
– Vineri, (…), între ora 08.00 și ora 22.00.

Cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu, sunt rugați să respecte următoarele reguli:

Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, cu culori închise

Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel

Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii

Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Jurnalistul Radu Tudor a oferit pe blogul său informații importante privind funeraliile Regelui Mihai I. “Miercuri 13 decembrie, in ziua aterizarii avionului militar, la ora 11.00, sicriul cu corpul neînsuflețit va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș. Evenimentul se va desfășura în...

Preluat de la EVZ