Acesta spune că unul dintre adolescenții pe care îi are în grijă a încercat să-și ia viața, disperat de lipsa tratamentului, scrie europafm.ro, citat de www.cugetliber.ro.


SCANDALUL IMUNOGLOBULINEI. Ministrul Sănătății, vizat de o plângere penală

“Există, pe imunologie pediatrică, aproximativ 100 de copii a căror viață este pusă în pericol în acest moment. Sunt, unii dintre ei, internați în spital, unii cu boli grave. Dacă nu vor ajunge azi, acum medicamentele, riscă să-și piardă viața. Și mulți alții sunt în situații similare, deși încă nu la fel de grave. Sunt adolescenți, dintre copiii mai mari, care auzind toate discuțiile și simțind agitația noastră și a părinților și disperarea, unul a încercat să se sinucidă și celălalt vrea să facă același lucru. Îmi pare rău (în lacrimi), cam asta e situația în pediatrie“.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Nu citiți acest editorial, e despre justiție vs. imunoglobulină!

Până acum, o femeie din județul Alba a murit pentru că nu a primit la timp imunoglobulina de care avea nevoie. În situaţia ei sunt şi alți pacienți din țară care așteaptă și acum ajutor de la autorități.

“În ultimii 3-4 ani, a fost un flux relativ previzibil de imunoglobulină, ceea ce a făcut ca viața lor să fie aproape normală, cu excepția faptului că trebuie să vină lunar la spital pentru a-și face tratamentul. Dar, în rest, viața lor se poate desfășura normal, se duc la școală, învață, au prieteni, cresc, unii au ajuns studenți“, spune medicul Alexis Cochino, citat de europafm.ro.


Loading…

rootstireaActualitate/Esential
Acesta spune că unul dintre adolescenții pe care îi are în grijă a încercat să-și ia viața, disperat de lipsa tratamentului, scrie europafm.ro, citat de www.cugetliber.ro. SCANDALUL IMUNOGLOBULINEI. Ministrul Sănătății, vizat de o plângere penală “Există, pe imunologie pediatrică, aproximativ 100 de copii a căror viață este pusă în pericol în...

Preluat de la EVZ