Germania nu susține decizia Administrației Donald Trump de a recunoaște orașul Ierusalim drept capitală a Israelului, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel.

“Guvernul german nu susține această decizie, pentru că statutul Ierusalimului trebuie rezolvat în cadrul unei soluții între cele două state”, a transmis purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert.

Ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a declarat că anunțul președintelui SUA va duce la o “nouă escaladare a conflictului dintre israelieni și palestinieni”.

Președintele american Donald Trump a anunțat, miercuri seară, că recunoaște orașul Ierusalim drept capitală a Israelului, afirmând că decizia constituie “o nouă abordare” în efortul de soluționare a conflictului israelo-palestinian.

Liderul de la Casa Albă a activat un document executiv din anul 1995 prin care Statele Unite asumau angajamentul de a muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Donald Trump a ordonat Departamentului de Stat să inițieze pregătirile pentru mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/jhu-44849.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/jhu-44849-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv