Împreună cu Eduard Martin va fi eliberat și președintele Consiliului de Administrație al companiei Polaris M Holding, Daniel Marcel Banaga. Cei doi vor fi cercetați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 7 decembrie până în 4 ianuarie 2018, inclusiv. Potrivit minutei instanței, Curtea de Apel București “admite contestaţiile formulate de contestatorii-inculpaţi Banaga Daniel Marcel şi Martin Eduard Stelian, desfiinţează încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti din data de 27.11.2017 şi rejudecând…respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă ÎCCJ-DNA”.


Administratorul companiei de salubrizare Polaris M. Holding, Eduard Martin, a fost arestat în data de 5 octombrie de procurorii DNA București, fiind cercetat pentru evaziune fiscală de 7 milioane de euro într-un dosar disjuns din cauza în care, în decembrie 2015, fusese trimis în judecată, pentru dare de mită, împreună cu Radu Mazăre. Procurorii DNA au arătat că dețin probe care conturează infracțiunea pentru care în 4 octombrie propuneau arestarea lui Eduard Martin. 


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

“În perioada 2006 – prezent principala sursă de venituri a societății Polaris M Holding a reprezentat-o executarea contractului de salubrizare încheiat cu municipiul Constanța. Pentru executarea serviciilor de salubrizare, societatea Polaris M Holding a încasat tarife supraevaluate (împrejurare care a făcut obiectul unui alt dosar penal, trimis în judecată in 9 decembrie 2015). Acest fapt a dus la acumularea unor venituri foarte mari de către societatea Polaris, neafectate de cheltuieli corespunzătoare (societatea Polaris M Holding încasa sume importante de la Primăria mun. Constanța – în jur de 1 milion de euro lunar – în vreme ce cheltuielile reale aferente salubrizării prestate erau mult mai mici).

Menținerea unei astfel de situații ar fi dus la achitarea, către bugetul de stat, a unor taxe foarte mari (TVA și impozit pe profit). În consecință, asociații și conducerea societății Polaris M Holding au decis să înregistreze cheltuieli fictive prin care să diminueze valoarea obligațiilor societății Polaris M Holding către bugetul de stat și, totodată, să transfere din societatea Polaris M Holding sume importante de bani.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Împreună cu Eduard Martin va fi eliberat și președintele Consiliului de Administrație al companiei Polaris M Holding, Daniel Marcel Banaga. Cei doi vor fi cercetați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 7 decembrie până în 4 ianuarie 2018, inclusiv. Potrivit minutei instanței,...

Preluat de la EVZ