În ceea ce privește ministerele, singurele tăieri de fonduri vor fi la Muncă, Justiție, Mediu, Energie și Relația cu Parlament, toate celelalte ministere având prevăzute sume mai mari în buget. Administrația Prezidențială va primi cu 20% mai mulți bani decât în acest an, la fel ca toate serviciile secrete: bugetul STS crește cu 21,9%, cel al SPP cu 19,35%, SIE primește cu 15,9% mai mulți bani, iar SRI are prevăzut un buget mai mare cu 4,2%.


Bugete mărite vor avea și Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Constituțională, Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, Camera Deputaților și Senatul.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Unde s-a strâns cureaua

Pe de altă parte, instituțiile care vor primi anul viitor mai puține fonduri de la buget sunt Agenția Națională de Integritate (-4,62%), Autoritatea Electorală Permanentă (-16,3%), Televiziunea Română (-53,9%), Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (-37,9%), Oficiul registrului național al informațiilor secrete de stat (-0,2%) și Secretariatul de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (-1,8%).

Proiectul de buget pentru 2018 va fi trimis Parlamentului pentru dezbatere și vot final și este construit pe o creștere economică de 5,5%, inflație medie anuală de 3,1%, curs mediu de 4,55 lei/euro și câștig salarial mediu net lunar de 2.614 lei. Deficitul bugetar este estimat la 2,97% din PIB, cu încadrare în ținta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, potrivit Tratatului de la Maastricht al Uniunii Europene.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
În ceea ce privește ministerele, singurele tăieri de fonduri vor fi la Muncă, Justiție, Mediu, Energie și Relația cu Parlament, toate celelalte ministere având prevăzute sume mai mari în buget. Administrația Prezidențială va primi cu 20% mai mulți bani decât în acest an, la fel ca toate serviciile secrete:...

Preluat de la EVZ