„Președintele Trump a intrat pentru totdeauna în istoria capitalei noastre. Numele său va fi pus alături de alte nume mari din istoria glorioasă a Ierusalimului”, a declarat prim-ministrul israelian Benyamin Netanyahu, cu ocazia unui eveniment organizat joi de Ministerul israelian de Externe.


Netanyahu a adăugat că „multe” țări vor urma Statelor Unite în recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului și de a-și muta și ele ambasadele la Ierusalim.

Occidentul, lumea arabă și lumea a treia au reacționat de parcă tocmai a fost anunțat sfârșitul lumii. La solicitarea a opt din cele 15 state care fac parte din Consiliul de Securitate a fost convocată o ședință de Consiliu astăzi, pentru a se discuta situația după anunțul făcut de Trump. Iată care sunt cele opt: Suedia, Franța, Italia, Marea Britanie, Bolivia, Uruguay, Egipt și Senegal.

Mișcarea teroristă Hamas a făcut apel la lansarea unei „noi intifade”. Occidentul s-a plasat și el (aproape fără excepție) în aceeași tabără cu teroriștii, condamnând anunțul lui Trump.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Regimul islamic iranian a catalogat și el măsura luată de Washington drept „o provocare și o decizie nechibzuită care va duce la o nouă intifada”.

Și Erdogan a explodat: „A lua o asemenea decizie pune lumea și în special regiunea într-un cerc de foc”.

(Protest al palestinienilor la Betleem)

Imediat după anunțul făcut de Trump, liderul palestinian Mahmud Abbas a declarat că „Ierusalimul este capitala eternă a Palestinei”.

Toți președinții de dinaintea lui Trump au promis că vor recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului și vor muta acolo ambasada Statelor Unite. Însă doar Trump a avut curajul să își respecte promisiunea.

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/trump-jerusalem-759.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/trump-jerusalem-759-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Președintele Trump a intrat pentru totdeauna în istoria capitalei noastre. Numele său va fi pus alături de alte nume mari din istoria glorioasă a Ierusalimului”, a declarat prim-ministrul israelian Benyamin Netanyahu, cu ocazia unui eveniment organizat joi de Ministerul israelian de Externe. Netanyahu a adăugat că „multe” țări vor urma...

Preluat de la EVZ