Ambasadorul SUA la ONU,  Nikki Haley, a spus că „rămâne de văzut” dacă atleții americani vor participa la Jocurile Olimpice din luna februarie, care sunt organizate în contextul tensiunilor crescute cu Coreea de Nord.


Întrebată dacă „s-a decis” că vor participa, Haley a declarat pentru Fox News: „Rămâne de văzut. Nu am auzit încă nimic sigur despre acest lucru”.

„Dar știu din discuțiile pe care le avem, fie că vorbim  despre Ierusalim sau Coreea de Nord, că ne referim la modul în care protejăm cetățenii americani din zonă”.

Richard Bitzinger, un expert militar de la Școala de Studii Internaționale S. Rajaratnam din Singapore, a declarat că ar putea fi vorba despre protajarea sportivilor americani de atacuri ale unor comandouri de operații speciale nord-coreene, care se pot infiltra la Olimpiada de Iarnă.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Dar asta presupune că aliații noștri sud-coreeni nu sunt în stare să asigure securitatea olimpiadei”, a spus el pentru The Telegraph. „Practic, este o insultă”.

Jocurile de Iarnă încep în 9 februarie în orașul sud-coreean Pyeongchang.

Tensiunile au crescut în regiune în ultimele zile, după ce Phenianul a testat cea mai avansată rachetă intercontinentală balistică a sa, săptămâna trecută, înainte ca SUA și Coreea de Sud să organizeze exerciții militare în penisulă.

Organizatorii au anunțat că Rusiei i s-a interzis să participe la aceste Jocuri, după ce a fost acuzată că a încălcat regulile anti-doping.

Haley speră ca atleții americani să poată participa, spunând: „Ce am spus eu mereu? Noi nu ne temem de nimic, ne trăim viața. Ne folosim de libertatea pe care o avem. Și, cu siguranță, aceasta este o șansă ca ei toți să meargă acolo și să facă ceva pentru care s-au pregătit foarte mult”, a explicat ambasadoarea.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ambasadorul SUA la ONU,  Nikki Haley, a spus că „rămâne de văzut” dacă atleții americani vor participa la Jocurile Olimpice din luna februarie, care sunt organizate în contextul tensiunilor crescute cu Coreea de Nord. Întrebată dacă „s-a decis” că vor participa, Haley a declarat pentru Fox News: „Rămâne de văzut....

Preluat de la EVZ