Noul Mers al Trenurilor de călători – care prevede curse spre și dinspre cele mai căutate stațiuni montane de schi, precum și reduceri – va intra în vigoare în noaptea de 9 spre 10 decembrie, potrivit CFR Călători.

Potrivit sursei citate, începând cu 9/10 decembrie, va intra în vigoare noul mers al trenurilor și va fi valabil până la data de 8 decembrie 2018.

Zilnic se vor afla în circulație între 1.200 și 1.300 de trenuri, în funcție de perioada din an: ”trenurile zăpezii” circulă din 11 decembrie către destinații montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamț și Petroșani (stațiunile Straja și Parâng).

În zilele de weekend, biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei – pe rute între Sinaia – Brașov și retur – au reduceri între 31% și 56%.

În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2018, de luni până joi, biletele valabile la ”trenurile zăpezii” vor fi reduse cu 25 la sută (reducerea aplicându-se la tariful de transport pentru adult și copil, tichetul de rezervare a locului plătindu-se integral).

”Trenurile soarelui” vor asigura, în perioada sezonului estival 2018, legături din toată țara către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării. Trenurile de pe ruta București Nord – Constanța își vor menține duratele reduse de parcurs, de aproximativ 2 ore.

CFR introduce în circulație trenurile IR 1784 și IR 1785 București Nord– Pitești și retur cu legătură în Curtea de Argeș pentru fluidizarea traficului de călători, cu respectarea mersului cadențat la interval de o oră pe această rută.

De asemenea, în sezonul estival 2018, va circula o nouă pereche de trenuri pe ruta București Nord – Constanța și retur pentru preluarea călătorilor din Capitală pentru litoral și retur.

La trenurile IR 1633 și IR 1632 București Nord – Brașov și retur, care vor circula permanent, timpii de mers sunt mai mici cu aproximativ 20 minute față pe mersul de tren actual, durata de parcurs fiind de 2 ore și 25 de minute.

De asemenea, legătura cu Delta Dunării va fi asigurată în weekenduri de trenurile directe Tulcea Oraș – București Nord și retur.

Totodată, zilnic, la cadență de aproximativ 2 ore, va exista legătură feroviară București – Aeroport și retur.

Și în 2018, pasagerii vor putea să călătorească în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către Viena (de la 39 Euro pe sens) și Budapesta (de la 29 Euro pe sens), Chișinău (19 euro pe sens), iar în sezonul estival către Sofia și Salonic.

Oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta din mai multe orașe, precum Timișoara sau Cluj-Napoca.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/jhu-1-44904.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/jhu-1-44904-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv