Pentru a putea fi arestată, Senatul ar trebui să decidă ridicarea imunității, cu o majoritate de două treimi. Cristina Fernández de Kirchner a catalogat solicitarea drept „un nonsens, care încalcă legile și statul de drept”.


Senatorii au declarat că vor lua în considerare cererea judecătorului, după ce o vor primi, scrie BBC.

Judecătorul federal Claudio Bonadio, care cere arestarea, susține că Fernandez a participat la „orchestrarea unui plan criminal”, pentru a ascunde implicarea unor oficiali iranieni importanți într-un atac cu bombă împotriva unui centru evreiesc din Buenos Aires. 


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Judecătorul Bonadio a cerut, de asemenea, ca Hector Timermam, care era ministru de Externe în timpul regimului Fernandez, să fie plasat în arest la domiciliu în același caz. 

Alți doi colaboratori ai fostei președinte Fernandez au fost arestați, ieri dimineață: Carlos Zannadi, un oficial judiciar din administrația Fernandez și activistul politic Luis D’Elía.

Ieri, Fernandez a organizat o conferință de presă, pentru a nega, încă o dată, acuzațiile ce i se aduc și a denunța ancheta judecătorului. „Este un caz fabricat pe fapte care nici nu au existat. Ceea se se petrece este un nonsens, un exces de forță”, a spus ea. „Nu doar că încalcă legea, dar încearcă să atace  personal și politic oponenții”. 

Fosta președintă a mai adăugat că judecătorul acționează la ordinul președintelui Mauricio Macri, pentru a o intimida pe ea și alți lideri ai opoziției de stânga.

„Mauricio Macri este dirijorul orchestrei”, a spus ea. „„Vrea să distragă atenția de la faptul că măsurile lui economice au eșuat. Este o perdea de fum, pentru a-i speria pe oameni și sindicatele”, a precizat Fernandez. 

Loading…

rootstireaActualitate/Esential
Pentru a putea fi arestată, Senatul ar trebui să decidă ridicarea imunității, cu o majoritate de două treimi. Cristina Fernández de Kirchner a catalogat solicitarea drept „un nonsens, care încalcă legile și statul de drept”. Senatorii au declarat că vor lua în considerare cererea judecătorului, după ce o vor primi,...

Preluat de la EVZ