Românii susţin că au sunat la Ambasada României în Marea Britanie, dar nu a răspuns nimeni. Ministerul Afacerilor de Externe a declarat, într-un răspuns pentru mediafax.ro că nu a fost solicitată asistenţă.


Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, răspuns DUR după acuzele aduse de o tînără jurnalistă

Întrebat dacă oamenii, care stăteau de şapte ore pe aeroport fără să fie informaţi cu exactitate dacă vor pleca sau nu în cursul zilei, pot fi ajutaţi, Mihalache a răspuns:„Au o problemă cu autorităţile? Asta e o problemă a ambasadei, nu anularea unor zboruri din motive meteorologice, ceea ce mi se poate întâmpla şi mie ca ambasador. Cred că oarecum am ajuns cam departe cu această discuţie cu asistenţă consulară, cu lucruri care se întâmplă şi care ţin de cum zboară avioanele în lume. Mă interesez asupra acestui subiect, dar vă spun că nu voi da nicio asistenţă nimănui căruia i s-a anulat zborul din motive meteorologice. Statul român este responsabil de relaţia cetăţenilor săi cu autorităţile, nu cu meteorologia”, a spus Dan Mihalache, citat de mediafax.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Şi eu ce treabă am cu chestia asta, iertaţi-mă e o chestiune care se întâmplă, nu e în autoritatea statului să se ocupe de zborurile care sunt anulate. Acum cred că exagerăm puţin. Ce asistenţă consulară să dau eu ca ambasadă unor oameni ale căror zboruri se anulează din raţiuni meteorologice? Nu credeţi că am ajuns puţin cam departe? “, a mai declarat ambasadorul.

Ulterior, potrivit potrivit sursei citate, ambasadorul Dan Mihalache a revenit şi a anunţat că un consul va merge „în mod excepțional” să discute cu oamenii.

În mod excepţional un consul se va deplasa la Luton, este vorba despre două curse Wizz Air, pentru a discuta cu cetăţenii şi nu ştiu cu cine, şi cu companiile aeriene, că cu altcineva nu are cu cine, că nu au problemă cu autorităţile. Îmi menţin însă punctul de vedere: aceste lucruri nu sunt de competenţa ambasadei şi a consulatului, pentru că noi avem altă misiune şi nu suntem un fel de babysitteri publici care trebuie să facem tot felul de lucruri care ţin de relaţiile private”, a declarat Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra.


Loading…

rootstireaActualitate/Esential
Românii susţin că au sunat la Ambasada României în Marea Britanie, dar nu a răspuns nimeni. Ministerul Afacerilor de Externe a declarat, într-un răspuns pentru mediafax.ro că nu a fost solicitată asistenţă. Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, răspuns DUR după acuzele aduse de o tînără jurnalistăÎntrebat dacă oamenii, care...

Preluat de la EVZ