Magistrații Înaltei Curți de Casați și Justiție (ÎCCJ) l-au condamnat, azi, pe Vasile Balint zis “Sile Cămătaru” la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de infracțiuni de violență – șantaj, cămătărie, omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În același dosar, Ion Balint, zis “Nuțu Cămătaru”, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni închisoare cu executare. Mario Nuțu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare, iar Radu Cristian Roșca, unul din liderii clanului “Sportivilor”, a fost condamnat la 9 ani închisoare.

Decizia magistraților instanței supreme este definitivă.

Frații Balint au fost arestați preventiv în 23 februarie 2013.

Grupările infracționale organizate Cămătarii și Sportivii erau specializate în săvârșirea de infracțiuni de violență – șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept, potrivit DIICOT.

Din probele administrate în dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT rezultă că activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 – 2012, în spațiul public, membrii celor două grupări rivale au provocat conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în Capitală, situații ce au avut drept consecință directa punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a mai multor persoane.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/sile-camataru-condamnat-definitiv-la-5-ani-si-6-luni-de-inchisoare-45026.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/sile-camataru-condamnat-definitiv-la-5-ani-si-6-luni-de-inchisoare-45026-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv