FCSB n-a fost cap de serie la tragerea la sorți care a stabilit programul „șaisprezecimilor” Ligii Europa, și va înfrunta un adversar de calibru. Este vorba despre Lazio, formație din Serie A, campioană a Italiei în 1974 și 2000.


Prima manșă se va disputa pe „Arena Națională”, la data de 15 februarie, iar o săptămână mai târziu, trupa lui Nicolae Dică va da asaltul pentru „optimi”, pe „Stadio Olimpico”. Lazio, antrenată de Simone Inzaghi, se află în prezent pe poziția a 5-a în campionat, la 8 puncte de lidera Inter Milano, iar aseară a jucat pe teren propriu, cu AC Torino.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Aranjamentul” din trecut

Gruparea din Roma a mai jucat o singură dată împotriva unei formații din România. În sezonul 2007-2008, lazialii au întâlnit-o pe Dinamo, în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor. A fost 1-1 pe „Stadio Olimpico”, iar în retur, pe „23 August”, italienii au învins cu 3-1, după ce au fost conduși la pauză. Despre acest meci s-a vorbit mulți ani, mai ales că din interiorul echipei Dinamo au apărut informații legate de un blat. „La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost făcut înainte de meci. La pauză li s-a spus jucătorilor să se dea la o parte”, a povestit, în 2015, Vladimir Cohn, fost acționar al clubului.

După acea partidă cu cântec, dinamovistul Ștefan Radu a ajuns la Lazio, pentru o sumă suspect de mare: 5,4 milioane de euro. În urmă cu doi ani, procurorii DNA au deschis un dosar ce viza jocul din 2007. Printre cei audiați s-a numărat Vasile Turcu, dar ulterior n-a mai apărut nicio informație legată de mersul anchetei.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialFotbal extern
FCSB n-a fost cap de serie la tragerea la sorți care a stabilit programul „șaisprezecimilor” Ligii Europa, și va înfrunta un adversar de calibru. Este vorba despre Lazio, formație din Serie A, campioană a Italiei în 1974 și 2000. Prima manșă se va disputa pe „Arena Națională”, la data de...

Preluat de la EVZ