Horoscop  Pe 12 decembrie s-au născut Frank Sinatra, Edward G. Robinson, Dionne Warwick, Emerson Fittipaldi, Connie Francis, Iolanda Balaş, Iosefini, Viorel Mărginean.

 

Horoscop Tradiţional, în calendarul creștin-ortodox este Sf. Spiridon, Spiridon, făcătorul de minuni. Sânmicoară.

 

”Sfântul prin tradiţie făcător de minuni, Spiridon, este protectorul ciubotarilor, al cizmarilor (şi prin extensie al tuturor lucrătorilor în piele). Este respectat şi de femei, pentru a nu face o ”minune” în sens negativ, ”schimbând lucrurile lor, din bune, în rele”! Uneori este considerat unul dintre Filipi, Lupul Şchiop”. Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 527.

 

Sf. Spiridon se ţine, pentru că el face multe minuni şi bune şi rele. (Speranţia)

 

Horoscop  Ei bine, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, Sf. Spiridon provine din Cipru, s-a născut în a doua jumătate a secolului al III-lea, unii spun pe la 270 iar numele lui însemna în greaca de pe atunci “coş, sau coşuleţ împletit“.

 

Ciudat acest lucru, dar numai pentru cine nu cunoaşte. Există un vechi proverb elen din părţile Ciprului care într-o traducere aproximativă ar suna cam aşa: “eşti înţelept şi iscusit de potriveşti lucrurile cum se împleteşte un coş de răchită!”

 


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Este un Sfânt Părinte, participant la Primul consiliu ecumenic şi cel mai important, de la Niceea, din 325. S-a ilustrat acolo, la Niceea, prin contribuţii deosebite la stabilirea canonului creștin, astfel ca să fie compatibil cu imperialii romani. A trăit mult, unii spun până, sau mai mult, de 80 de ani.

 

Dar legenda spune că Domnul Dumnezeu l-a sortit pe Sf. Spiridon cu darul de a face minuni şi după săvârşirea din această viaţă.

 

Este singurul sfânt din creştinătate, care, la rugăciunile creştinilor, îşi părăseşte racla şi se oboseşte alergând cât îl ţin puterile să ajute oamenii. De aceea îmbrăcăminte sfântului se ponoseşte iar condurii, pantofii de mătase se tocesc şi uneori sunt plini de noroi şi de iarbă lipită pe ei.

 

Racla de argint a Sf. Spiridon se află astăzi la Catedrala din Corfu, iar astăzi, de fapt, în fiecare 12 decembrie, din toți anii, părinţii slujitori de acolo schimbă îmbrăcăminte ponosită şi pantofii tociţi, uneori chiar rupţi, ai Sf. Spiridon. Îmbrăcămintea veche este dăruită, cu dragoste creştină, unor parohii sau mânăstiri din Grecia sau din străinătate, din lumea ortodoxă.

 

Horoscop  Acum mii de ani, în această perioadă a anului, druizii, preoţii religiei naturale europene, făceau ”minuni”. Cel mai adesea, scamatorii şi iluzionism. Iosefini, iluzionistul de geniu, a fost născut în această zi. O fi întâmplător, eu cred că nu! Dar unul dintre ei, Alesul, adică Merlin, chiar făcea minuni!

 

Merlin, pentru cine nu ştie, este un titlu, nu un nume. Noaptea era lungă şi druizii îşi arătau puterea magică pe care o foloseau ca să aducă Soarele înapoi. Mici reprezentaţii de cabarat, sau de circ, spre mulţumirea şi veselia sătenilor. Noaptea era lungă şi lupii aproape. Este bine să fii prieten cu şeful lor, nu?! Din nou, iarăşi, mereu, Lupul Şchiop!

Horoscop  Despre lupi și mitologia lor am găsit surse neașteptate peste ocean, la nativi, pieile roșii, primii locuitori și stăpânii de drept ai Americii, conform cu dreptul popoarelor. Și ei se credeau lupi, ca să vezi! Trebuia să-mi dau seama, după filmul ”Dansând cu lupii” al lui Kevin Costner. Când am fost în State am vizitat ce a mai rămas din marea națiune navajo, muzeul și rezervația, și am rămas prieten cu Robert Starry Night, medicine man și producător de dreamcatcher-uri. Robert nu este comunicativ, nu am primit decât două email-uri de la el, în mulți ani de zile. Așa că m-am mirat mult când am văzut, în stufoasa mea corespondență, sute de emailuri zilnic, numele lui.

Horoscop  Îmi transmite un mesaj urgent, un avertisment către lume al Marelui Șef Arvol Looking Horse al națiunilor Lakota, Dakota și Nakota. L-am citit cu atenție, este lung, dar am rămas impresionat peste poate. Câtă înțelepciune, câtă înțelegere a lumii și a problemelor ei! Aș putea compara mesajul Marelui Șef Arvol cu cel al lui Dalai Lama, din primăvara aceasta.

Am fost avertizați de profeții vechi despre timpurile teribile de astăzi, dar ni s-a dat și un mesaj vital, o soluție pentru ele – spune Marele Șef Avrol Looking Horse. Și continuă:

Trebuie să recunoaștem importanța Locurilor Sacre și să le protejăm, este primul pas în rezolvarea problemelor. De la vârsta de 12 ani de când am primit ”The Sacred White Buffalo Calf Pipe Bundle and its Teachings” am realizat importanța locurilor sfinte de pe Pământ. Poporul nostru, dar și toate popoarele de pe glob au jurat să-și apere locurile sfinte. De multe ori nu au reușit, a contat dreptul celui mai puternic, mai bine înarmat, mai viclean, nu a contat dreptul popoarelor.

Uitați-vă în jur! Mama noastră, Terra, este bolnavă, suntem pe pragul autodistrugerii. Unde o să mai trăiască copiii copiilor noștri? Pe Marte?

Strămoșii noștri au avut un loc sfânt, Sacred Black Hills din Dakota de Sud. Inima a tot ceea ce este, așa se numește locul în limba dakota. Din spațiu, locul se poate vedea de forma unei inimi, care pulsează în ritmul anotimpurilor. Populația Diné a protejat Big Montain, pe care îl numea ficatul Pământului. Aborigenii din Australia și Noua Zeelanda spuneau că Marele Recif de Corali sunt rinichii Terrei, purifică sângele Pământului. Locuitorii marilor păduri spun că acolo sunt plămânii Pământului.

Națiunea Gwich’ din Alaska se confruntă cu forări ilegale în rezervația Arctic National Wildlife Refuge, chiar acolo unde ei pretind că este locul de unde a început viața. Distrugerea rezervațiilor naturale și a animalelor pune capăt și unor națiuni, pentru că nu se înțelege nimic despre principiul echilibrului vieții.

Sunt multe locuri sacre pe Pământ și sunt în strânsă legătură cu viitorul comunității globale. Protejeați-le! Sunt locuri sacre în Tibet, Peru, la Stonehenge în Marea Britanie, în Egipt, Africa de Sud, pe fundul Atlanticului, Insula Paștelui, în RUMANIA (sublinierea mea, grafica Marelui Șef), în China și India, dar și în multe alte locuri.

Suntem singura specie care distruge Terra, continuă Marele Șef. Mii de explozii atomice, otrăvirea cu chimicale a Pământului, monstruozitatea organismelor mutate genetic, radiația nevăzută a telecomunicațiilor mobile, otrăvirea industrială a apei cu metale grele, radioactivitatea centralelor nucleare și a reziduurilor lor, poluarea continuă, în creștere, a aerului și a apei, etc etc. Profețiile spuneau că intoxicarea continuă a apei, a alimentelor și a pământului ne deformază modul de gândire. Și că apa de băut va fi de vânzare. Așa este, trăim profeția!

Războaiele și marea amenințare cu un ultim război mondial care va distruge civilizația, ne îmbolnăvește spiritul, ne paralizează psihicul. O nebunie periculoasă bântuie prin mințile conducătorilor acestei lumi. Ei cred că un război total, distrugerea altor state, poate aduce pacea. Când s-a mai întâmplat, în istorie? Imperiul roman a obținut pacea? Imperiul inca, sau al aztecilor, a obținut pacea? Dar imperiul persan, turcesc, mongol? Marii colonialiști, Franța, Spania, țaratul rusesc, Imperiul Austro-ungar? Cenușe și praf…

Viziunea mea este a popoarelor de pe Terra, fără deosebire, toți cei care cred în Marele Spirit, Creatorul a tot ceea ce este, Dumnezeu. Vouă mă adresez. Opriți nebunia distrugătoare!

 

Horoscop  Trebuie să recunoașteți că Marele Șef Avrol Looking Horse al națiunilor Lakota, Dakota și Nakota, păstrătorul The Sacred White Buffalo Calf Pipe Bundle and its Teachings, are clasă de mare conducător de popoare. Mesajul, avertismentul lui, este lung și aproape poetic. Păcat că nu știu să urc pe site fotografii. Privirea ageră, ca de vultur, a ochilor lui căprui v-ar fi obsedat mult timp, așa mi s-a întâmplat mie.

                                                 

                                                   ⃰    ⃰    ⃰

Niciun mesaj despre ”Cabana suedezilor” s-ar putea să fiu ultimul în viață care își mai amintește, aveam câțiva ani pe atunci, dar amintirile nu s-au șters. Un regizor german spune că am memorie cinematografică, poate așa se explică marea mea dragoste pentru film. Fiind ziua în care îl pomenim pe Edward G. Robinson – marele actor american a fost un evreu născut în București, foarte popular publicului mondial în Epoca de Aur a filmului. O personalitate fascinantă, implicată politic, mare filantrop și suporter al tinerelor talente, a jucat în aproape 200 de filme. Cred că o să-l revăd în ”Tampico” sau ”Little Caesar”, să văd pe care film îl găsesc mai întîi.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
    Horoscop  Pe 12 decembrie s-au născut Frank Sinatra, Edward G. Robinson, Dionne Warwick, Emerson Fittipaldi, Connie Francis, Iolanda Balaş, Iosefini, Viorel Mărginean.   Horoscop Tradiţional, în calendarul creștin-ortodox este Sf. Spiridon, Spiridon, făcătorul de minuni. Sânmicoară.   ”Sfântul prin tradiţie făcător de minuni, Spiridon, este protectorul ciubotarilor, al cizmarilor (şi prin extensie al...

Preluat de la EVZ