Potrivit deciziei, care a fost luată cu majoritate, sancţiunea excluderii Cameliei Bogdan din magistratură a fost înlocuită cu mutarea disciplinară la Curtea de Apel Târgu Mureş pe o perioadă de şafe luni, începând cu 15 ianuarie 2018.


Doi judecători din complet, magistraţii Rodica Susanu şi Cristian Daniel, au făcit opinie separată în sensul respingerii ca neîntemeiată a acţiunii disciplinare a Inspecţiei Judiciare împotriva Cameliei Bogdan. 

„Admite recursurile declarate de pâtâta Bogdan Camelia şi intervenienta Asociaţia Forumul Judecătorilor din România împotriva Hotărârii nr.1/J din 8 februarie 2017, pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară în dosarul 14/J/2016. Casează în parte hotărârea atacată, în ceea ce priveşte sancţiunea excluderii din magistratură, pe care o înlocuieşte cu sancţiunea constând în mutarea disciplinară pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu data de 15 ianuarie 2018. (…) Definitivă”, se arată în minuta deciziei. 


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în 8 februarie, excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA.

Decizia Secţiei pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acţiuni introduse pe rolul Inspecţiei Judiciare. Juriştii au stabilit că magistratul a săvârşit o abatere disciplinară în condiţiile în care Camelia Bogdan a ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcţionarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluţionare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă.

Cauza a ajuns la Secţia pentru judecători a CSM în materie disciplinară, magistraţii luând hotărârea ca judecătoarea să fie exclusă din magistratură.

Ulterior, Camelia Bogdan a depus o plângere la DNA, prin care a cerut ca procurorii să ancheteze legalitatea excluderii ei din magistratură.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Potrivit deciziei, care a fost luată cu majoritate, sancţiunea excluderii Cameliei Bogdan din magistratură a fost înlocuită cu mutarea disciplinară la Curtea de Apel Târgu Mureş pe o perioadă de şafe luni, începând cu 15 ianuarie 2018. Doi judecători din complet, magistraţii Rodica Susanu şi Cristian Daniel, au făcit opinie...

Preluat de la EVZ