Proiectul de hotărâre de Guvern apărut pe site-ul Ministerului arată o propunere pentru o cotă obligatorie de 30%. În acest fel, cota ar rămâne neschimbată faţă de cea din anul 2017. Furnizorii şi producătorii sunt obligaţi în urma acestor reglementări de a tranzacţiona minim o treime din gaze pe bursă.


Proiectul prezent pe site-ul Ministerului vine este în opoziţie cu dorinţa Comisiei pentru Industrii din Camera Deputaţilor de a stabili cota obligatorie la 70%.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Confrom OUG 64/2017, Ministerul Energiei este obligat să stabilească anual cotele obligatorii pentru vânzarea gazelor pe bursă. 

Nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de Guvern are ca scop  asigurarea caracterului ,,transparent al procesului de achizitie al gazelor naturale si, in acelasi timp, tratamentul egal si nediscriminatoriu al persoanelor care participa la procedura de achizitie a gazelor naturale, in calitate de ofertanti”.

Potrivit HotNews.ro, la cumpărare cota va fi de 20%. Stabilirea unei cote de vânzare mai mare decât cea de cumpărare are ca scop creşterea nivelului lichidităţii pieţei gazelor, precum şi obţinerea unui preţ care să fie relevantă pentru cererea şi oferta dintr-un anumit moent, se arată în nota de fundamentare a proiectului.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Proiectul de hotărâre de Guvern apărut pe site-ul Ministerului arată o propunere pentru o cotă obligatorie de 30%. În acest fel, cota ar rămâne neschimbată faţă de cea din anul 2017. Furnizorii şi producătorii sunt obligaţi în urma acestor reglementări de a tranzacţiona minim o treime din gaze pe bursă. Proiectul prezent...

Preluat de la EVZ