O moarte care seamănă cu alesul lozului din punga de pe masa vânzătorului. Te alege unul, după criterii doar de el știute, răzuiește și vede dacă ești câștigător sau nu. Dacă e necâștigător, cum a fost cazul fericit al femeii din stația Costin Georgian, mai trage o dată. Și încă o dată, până se potolește!


Dosarul acestei crime are o puternică latură socială, care ne privește pe toți, pe fiecare dintre noi, dar înainte de a mă opri asupra ei, cred că sunt alte lucruri care trebuie spuse.

Avem câteva semne că Șerban Magdalena, femeia de 36 de ani acuzată de tentativă de omor și omor, suferă de o boală psihică. A fost incoerentă la prima audiere, de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, în fața unui procuror criminalist. Nu își amintește ce a făcut și de ce a făcut, dar se recunoaște în imaginile de pe camerele de supraveghere. Va fi supusă unei expertize psihiatrice. O cere legea. Această expertiză va stabili dacă suferă de o boală, dacă aceasta i-a afectat discernământul. Nu sunt medic, dar am văzut câteva sute, poate chiar mii de cazuri de omor, dar sunt tentat să cred că această femeie avea discernământul măcar diminuat. Sunt șanse, aș spune de peste 50%, ca Magdalena Șerban să sfârșească într-un spital de boli psihice și să nu mai treacă printr-un proces de crimă, la capătul căruia să ajungă după gratii.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Sigur, secțiile pentru bolnavii cu fapte violente la activ nu sunt resorturi de spa, au gratii, paznici, nu te plimbi prin oraș între două tratamente, dar nu sunt închisori. Sunt spitale și, da, eu cred că, așa cum arată primele informații, femeia asta are mari șanse să ajungă într-unul din ele.

Acum, despre latura socială și, nu, nu mă refer la posibilitatea ca vreun om din stațiile Georgian sau Dristor să fi intervenit. Nu, subiectul ăsta e deja tocat, dar am citit cu mare atenție postările de pe deja celebrul profil de Facebook „Șerban Magdalena”. Sunt tulburătoare.

Parte din ele au dat deja culoarea sumbră a nebuniei asupra acestui caz, la televiziuni, pe siteuri și parte le găsiți și în ediția noastră de azi. Povestea cu hermafroditul, cu violurile din copilărie sau cu lupta cu UE au fost făcute publice, deși Poliția nu a dat încă o declarație oficială că profilul este al ucigașei. Totuși, e foarte grav că aceste postări există și nimeni nu le-a raportat, din 11 noiembrie încoace.

Această femeie are 301 prieteni. Nu cred că a mai putut accepta cereri după ce a ridicat-o poliția, așa că bănuiesc faptul că îi avea deja când a plecat la vânătoare de oameni nevinovați prin stațiile de metrou.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
O moarte care seamănă cu alesul lozului din punga de pe masa vânzătorului. Te alege unul, după criterii doar de el știute, răzuiește și vede dacă ești câștigător sau nu. Dacă e necâștigător, cum a fost cazul fericit al femeii din stația Costin Georgian, mai trage o dată. Și...

Preluat de la EVZ