Camera Deputaților a adoptat, miercuri, legea de aprobare a OUG privind plata defalcată a TVA sau split TVA, așa cum este cunoscută în mediul public.


Legea a fost modificată în Parlament, în special la Camera Deputaților, față de forma inițială.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

În Camera Deputaților, legea a fost adoptată cu 163 de voturi pentru și 95 împotrivă. Legea a fost modificat în Comisia de Buget a Camerei Deputaților.

Astfel, potrivit noilor reglementări adoptate la articolul 2, “au obligația să deschidă și să utilizeze cel puțin un cont de TVA persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal, pentru încasarea și plata TVA, și instituțiile publice înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal, pentru încasarea TVA, care se află în cel puțin una din următoarele situații: a) la 31 decembrie 2017 înregistrează obligații fiscale restante reprezentând TVA, cu excepția celor pentru care s-a obținut eșalonarea la plată, în cuantum mai mare de: 15.000 lei în cazul contribuabililor mari, 10.000 de lei în cazul contribuabililor mijlocii, 5.000 de lei pentru restul contribuabililor, dacă aceste obligații nu sunt achitate până la 31 ianuarie 2018; b) începând cu 1 ianuarie 2018 înregistrează obligații fiscale restante reprezentând TVA mai vechi de 60 de zile de la scadență, cu excepția celor pentru care s-a obținut eșalonarea la plată, în cuantum mai mare de: 15.000 lei în cazul contribuabililor mari, 10.000 de lei în cazul contribuabililor mijlocii, 5.000 de lei — restul contribuabililor; c) se află sub incidența legislației naționale privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență”.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Camera Deputaților a adoptat, miercuri, legea de aprobare a OUG privind plata defalcată a TVA sau split TVA, așa cum este cunoscută în mediul public. Legea a fost modificată în Parlament, în special la Camera Deputaților, față de forma inițială. ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017În...

Preluat de la EVZ